Hopp til innhold

Ble lurt trill rundt

Mannen trodde han var lur og svindlet datautstyr, men dengang ei. Det var noe helt annet han hentet.

 

Eske
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Det var i januar 2006 at to menn fra Sandefjord på 30 og 34 år bestilte varer på internett fra datafirmaet Komplett.

De betalte med kredittkort fra flere danske kortholdere, og fikk ut varer for 134.000 kroner, skriver Sandefjords Blad.

Tunge esker

Etter hvert som de ansatte på Komplett så bestillingene, fattet de mistanke, og kontaktet politiet.

- Vi har holdt på i denne bransjen i mange år, og derfor kjenner vi til triksene, sier daglig leder i Komplett, Anton Hagberg til NRK.

Mennene fortsatte å bestille varer på nettet, men isteden for å sende ut datautstyr, puttet de ansatte i Komplett murstein i eskene.

- Det var noen kloke hoder på lageret som har vært ute en vinternatt før, som fant ut at vi skulle putte murstein i eskene, humrer Hagberg.

Fikk seg en overraskelse

Da 34-åringen hentet varene ved henteautomatene ved Komplett, fulgte en av de ansatte etter i bil, samtidig som han kontaktet politiet.

Politiet rykket ut og tok 34-åringen på fersk gjerning. Da de stoppet han, fant de eskene med mursteinene i bagasjerommet.

Eske

Det var ikke datautstyr som var i eskene.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Dømt til fengsel

Etter nærmere undersøkelser fant politiet frem til en bekjent av 34-åringen. Hjemme hos mannen fant de 34 fotografier av ulike kredittkort på datamaskinen hans. Og dermed satt han i saksa. Fordi samtlige av kredittkortnummerne som ble funnet på datamaskinen var de samme som ble brukt til å bestille varer på internett fra Komplett.

Begge ble i Sandefjord tingrett dømt for å ha svindlet til seg varer for 134.000 kroner, og for forsøk på å svindle seg til varer for 115.000 kroner.

34-åringen er dømt til fengsel i fem måneder, mens 30-åringen er idømt fengsel i seks måneder. I tillegg må han også betale saksomkostningene på 7000 kroner.

Og for fremtidige svindlere som vil forsøke seg, har Hagberg en ting å si.

- Det er ikke godt å si hva vi putter i eskene neste gang. Det får bli en overraskelse.