Hopp til innhold

Dømt for skyting

En 26-åring er dømt til to og et halvt års fengsel for å ha skutt mot politiet.

Dramatikken startet på E 18 ved Sandefjord da politiet en sen vinternatt tok opp jakten på en stjålet bil som ikke stoppet for kontroll.

Med politiet på hjul skal 26-åringen ha lent seg ut av bilvinduet på passasjersiden, og skutt mot politibilen. Ett av skuddene traff bilen. Siden rettet han også våpenet mot en sivil politibil som fulgte etter bilen han satt i.

Spikret hendene fast

Da biltyven til slutt stanset mellom Sem og Tønsberg rettet han våpenet mot seks politifolk som skulle pågripe ham. Politifolkene klarte likevel å overmanne ham.

I Tønsberg tingrett nektet 26-åringen straffskyld for å ha truet politiet med våpen, og for å ha skutt mot politimannen som forfulgte biltyvene med blålyset tent.

Slipper å sone

26-åringen er tidligere dømt for blant annet vold, trusler og vinningskriminalitet. Han har også sittet inne for torpedovirksomhet der kan kidnappet en mann, og spikret hendene hans fast i et bord.

Ingen i Norge skal tidligere være dømt for helt sammenlignbare forhold. Men retten endte opp med å dømme ham til to og et halvt års fengsel. Tre kvart år av straffen er alt sonet i varetekt. Retten ga også mannen sjansen til å legge om kursen: Hvis han ikke roter seg bort i straffbare forhold de nærmeste to årene i frihet, slipper han å sone det siste halvåret av straffen.