Hopp til innhold

Enda en tunnel stengt på E 18

Vegvesenet har stengt nordgående løp i Bolstadtunnelen på E 18 i Sande. Årsaken er fare for at tunneltaket skal rase ned.

Nordgående løp i Bolstadtunnelen stengt
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Dette er den første tunnelen etter Hanekleivtunnelen i nordgående retning. Distriktsvegsjef Roar Gärtner i Vestfold innrømmer at situasjonen på E 18 i nordre Vestfold er dramatisk.

Det var om kvelden første juledag i fjor at tunneltaket raste ned i det sydgående løpet i Hanekleivtunnelen. Ved senere undersøkelser viste det seg at Vegvesenet også måtte stenge det nordgående løpet.

Trafikken nordover går i ett løp
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Nå pågår det en omfattende undersøkelse av alle tunnelene på E 18 fra Bergsenga i Sande til Helland syd for Holmestrand.

Redd Bolstadtunnelen skulle rase

Nå har geologer funnet så alvorlige sprekker i det nordgående løpet til Bolstadtunnelen at Vegvesenet måtte stenge den. de var rett og slett redd for at noe skulle rase ned.

- Det er nødvendig med bolting i denne tunnelen, sier distriktskvegsjefen. Han tror ikke stengingen påvirker den forholdsvis beskjedne trafikken på stedet i nevneverdig grad. E 18 er stengt for gjennomkjøring på strekningen, men bilister som skal til indre Vestfold eller andre fylker sørover, anbefales å følge E 18 til Hanekleiva og ta omkjøring via Hof.
Da MÅ alle i så fall gjennom Bolstadtunnelen. Det sydgående løpet i denne tunnelen er åpent og der dirigeres også nordgående trafikk.

Påsketrafikk gjennom tunnelen

Ingen kan med sikkerhet si hvordan dette påvirker den forestående påskeutfarten. Og det er heller ikke mulig å si når Bolstadtunnelen åpner, eller om eventuelt også sydgående løp må stenges.