Hopp til innhold

Sliter uten snø

Mildvær med lite snø er uheldig for Svarstad skisenter. Daglig leder Harald Årsbog har et lite håp om å få åpnet dørene før jul.

Harald Årsbog, Svarstad skisenter

OPTIMIST: Daglig leder ved Svarstad skisenter, Harald Årsbog, har fortsatt håp om å åpne skiheisen før romjula til tross for mild vinter så langt.

Foto: Per Foss / NRK

I slutten av september i år sa Gjensidige Forsikring opp garantierklæringer for skålheisen, to T-heiser og stolheisen ved skianlegget til Svarstad skisenter. Dermed var heller ikke vilkårene ved konsesjonen lenger oppfylt og den ble trukket tilbake.

For å spare penger har ikke Svarstad skisenter tegnet ny forsikring eller søkt om ny konsesjon.

– Taubanen er undersøkt og alt er i orden nå, men vi er på sparebluss og sparer det vi kan. Vi setter i gang forsikringen så fort vi veit når vi skal åpne heisene. Også må vi rekke å få konsesjonen i gang, sier Harald Årsbog, daglig leder ved Svarstad skisenter.

Millionunderskudd

Skisenteret i Svarstad er blant skisentrene i Lavlandet som sliter uten snø. I 2012 gikk skisenteret en halv million i underskudd. Forrige sesong holdt senteret bare oppe åtte uker. Da åpnet senteret for publikum så sent som 20. januar.

Det er ikke første gang Svarstad skisenter har hatt problemer med økonomien.

Les også: Svarstad skisenter med underskudd
Les også: Vil slette milliongjeld

– Vi hadde en særs dårlig sesong i fjor. Alle lavlandsanlegg slet i fjor. Derfor sparer vi der vi kan spare penger om dagen, sier Årsbog, som til tross for det dårlige skiværet fortsatt har et lite håp om å få åpnet skisenteret før jul.

Optimist

Selv om sesongen så langt har vært dårlig, og det er usikkert hvor man kommer til å havne økonomisk i år, velger Årsbog å være optimist.

– Det er viktig å få med seg romjula og frem til påske. Det er sånn i denne verden at det fort kan komme et snøfall på tre dager som vi kan åpne på. Vi håper at kulda setter litt til så vi kan begynne å lage litt mer snø også. Det har ikke vært så lyst i tunnelen når det gjelder det heller, sier han.

Les også: Vil ha hjelmpåbud i skibakken

Skisenteret har kapasitet på opp til 2000 mennesker når det er nok snø.

– Kapasiteten er stor nok bare vi får det fine været og snøen på plass. Vi får være optimister og tro at det skjer, sier han.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark