Hopp til innhold

Jubileum for et av de viktigste grunnskolefagene

– Jeg pleier å ha aktiviteter underveis i hver time, som for eksempel «fleip eller fakta», er rådet fra læreren som ble kåret til en av landets beste i faget.

Med "Lov om folkeskolen" i 1889 ble norsk etablert som et eget fag i skolen, og norskfaget er dermed 125 år i år. Høgskolen i Buskerud og Vestfold markerte jubileet med seminar og prisutdeling.

Med «Lov om folkeskolen» i 1889 ble norsk etablert som et eget fag i skolen, dermed fyller norskfaget 125 år i år.

Jubileet ble feiret på Høgskolen i Buskerud og Vestfold med blant annet seminar og prisoverrekkelse til en av Norges beste norsklærere.

For første gang delte Kopinor ut prisen for «Fabelaktig formidling» til en norsklærer.

Les også:

– Vil løfte norskfaget

Stine Eidsør, lærer for 9. klasse ved Hommelvik ungdomsskole i Malvik kommune i Sør-Trøndelag, fikk Fomidlingsprisen av Kopinor.

– Vi ønsker å løfte frem norskfaget og norsklærere samtidig som vi gir noe tilbake til skolene for kopipengene vi tar inn, sier Yngve Slettholm, administrerende direktør i Kopinor.

Slettholm sto for prisoverrekkelsen sammen med juryens leder, Ann Britt Berlin fra Utdanningsforbundet.

– Skaper engasjement for faget

Eidsør fikk prisen fordi hun klarer å skape engasjement for norskfaget i sin klasse og skole, samtidig som hun holder kurs og er til inspirasjon for andre lærere.

– Dette var overraskende, men utrolig hyggelig, spesielt siden jeg er nominert av kolleger, sier Eidsør til NRK.no.

Eidsør sier det er viktig å skape tidlig interesse for faget.

– Det er lurt å ha en god start i hver time. Jeg pleier også å ha litt aktiviteter underveis, som for eksempel "fleip eller fakta" eller "hvem skal ut" slik de har i TV-programmet Nytt på Nytt, sier hun.