Hopp til innhold

Hvor er de smarteste 10.-klassingene?

Svaret får du i løpet av våren 2015 når elever ved 14 ungdomsskoler deltar i Klassequizen.

Klassequizen 2012

Grønne T-skjorter blir ikke å se på 2015-deltakerne for denne sesongen er T-skjortene svarte. På bildet ser du deltakere fra Klassequizen 2012.

Foto: Montasje: Per Kristian Johansen / NRK

Onsdag 7. januar går startskuddet for kunnskapskonkurransen for tiendeklassinger i Vestfold. Klassequizen er en nasjonal konkurranse som avsluttes på NRK1 16. mai.

Les også:

Nest best

I neste sesong av Klassequizen deltar lag fra 14 ungdomsskoler fra Vestfold. Elevene representerer skoler i Stavern, Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten, Holmestrand og Sande.

Første året Klassequizen ble arrangert i Vestfold var 11 skoler påmeldt, og i fjor var det 16. Denne sesongen har dermed nest best oppslutning.

Det ligger an til god stemning og mye spenning når flere ungdomsskoler fra samme kommune deltar i konkurransen, for da blir gjerne konkurranseinstinktet hevet noen hakk.

Kommunen med flest påmeldte skoler er Larvik med fem skoler, deretter følger Tønsberg med fire, to fra Sandefjord og en skole fra Horten, Holmestrand og Sande.

I perioden 7. januar til 15. april konkurrerer ett lag i uka. De to beste lagene møtes igjen til en lokal finale onsdag 22. april. Vinneren går videre til den nasjonale finalen som sendes på NRK1 lørdag 16. mai.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sande ungdomsskole

Svein Jostein Husa, Marius Øen Cleveland og Lise Thorvaldsen fra Sande ungdomsskole representerte vinnerlaget i Klassequizen 2014.

Foto: Linn Løkken

Spennende sesong

Vinnerlagene fra de to siste sesongene av Klassequizen i Vestfold har utmerket seg i den nasjonale finalen.

Gjøklep ungdomsskole vant konkurransen som gikk i 2012/2013 og tok seg videre til superfinalen i Oslo hvor de kom på tredjeplass.

Sande ungdomsskole som vant den lokale finalen i 2014 kom seg aldri til superfinalen, men utmerket seg likevel som et av de beste lagene under den nasjonale finalen.

Ut ifra de tidligere sesongene er det knyttet stor spenning til hvordan det vil gå med vinnerne av Klassequizen 2015.

Du kan følge Klassequizen på radio fra og med onsdag 7. januar klokka 08:10 i NRK P1 Vestfoldsendinga. Selve konkurransen starter klokka 08:40 og pågår hver onsdag i 14 uker fremover.

Les også:

Adrian Hansen, Sara Thode og Brede Sørøy vant Klassequizen i Vestfold

Adrian Hansen, Sara Thode og Brede Sørøy vant den første Klassequizen som ble arrangert i Vestfold i 2012.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark