Hopp til innhold

Ross satser på å ta NM-tittelen

I løpet av helgen inntar 1200 utstillingkaniner og 130 hoppekaniner messehallen i Tønsberg. Og alle har som mål å bli norgesmester, hvertfall eierne deres.

Ross

Ross ble norgesmester i 2011, og håper på å smykke seg med tittelen igjen etter helgens mesterskap.

Foto: Linn Løkken / NRK

Men hvordan er det egentlig for en kanin å delta på slike konkurranser? Mange ser kanskje på kaniner som redde og tilbaketrukne dyr.

Presseansvalig for NM, Siw Hauge, bekrefter at kaniner kan være redde og usikre, men at det som regel går bra.

– De vender seg som regel til å delta i konkurranser, men det er jo selvfølgelig ikke alle kaniner som vil trives med det, sier Siw.

Ingen tvang

Ross

Ross ønsket ikke å vise frem ferdighetene sine i studio.

Foto: Linn Løkken / NRK

Det er strenge regler når kaninene skal konkurrere. Det er for eksempel ikke lov til å dra i båndet til kaninen, og vil ikke kaninen er det ikke lov med noe form for tvang.

– Det er helt opp til kaninen selv om den ønsker å hoppe, sier Helene Wilmann som er banesjef under mesterskapet. Jeg har opplevd å ligge an til å vinne et mesterskap, også bestemmer kaninen min seg for å bare legge seg ned i siste runde, og da havner jeg jo på siste plass.

Wilmann har selv 25 kaniner, og hun skal ha med seg flere til helgens mesterskap. Ross er en av de, og hun håper tar nok en medalje.

– Han hopper hinder på 80 cm på det meste, men liker seg best på 70-75 cm, sier Wilmann.

Ville ikke hoppe

Jentene hadde tatt med seg hinder i studio, men dessverre var Ross mer interessert i å ligge og slappe av.

– Ofte trenger de litt tid til å bli kjent med lyder og lukter på et nytt sted, så han er nok litt skeptisk nå, sier Wilmann.

Men hvem vet, kanskje Ross rett og slett lader opp til å ta innersvingen på alle konkurrentene når det virkelig gjelder.

NM i kaninhopping

Helene Wilmann (f.v) og Siw Hauge sammen med kaninen Ross

Foto: Linn Løkken / NRK