Hopp til innhold

Nektes deltakelse i MGP

Tønsberg-bandet Mhoo får ikke delta i årets Melodi Grand Prix. Årsaken er at duoen Miriam Kjølen og Oda Dahl har brutt NRKs konkurranseregler.

Mhoo i Førde

Jentene i Mhoo sier de ikke fikk satt seg ordentlig inn i MGPs regelverk.

Foto: Kjersti Hetland / NRK

Jentene har fremført den aktuelle konkurranselåten live, i tillegg til at en videosnutt av låten ble publisert på internett.

– Den sangen som vi meldte oss på med hadde vi spilt live tidligere. Det gjorde at vi ikke fikk være med allikevel, sier Miriam Kjølen.

I Melodi Grand Prix sitt regelverk for deltakelse står det at bidraget som leveres må være upublisert og 100 prosent originalt materiale som ikke tidligere har vært fremført offentlig.

Dette regelverket hadde ikke Mhoo-jentene satt seg godt nok inn i ifølge dem selv.

– Vi tenkte egentlig ikke så veldig mye over det fordi Melodi Grand Prix kom for oss som en liten overraskelse, sier Kjølen.

– Man får en stor sjanse til å nå ut til mange mennesker, så det hadde vært gøy å være med, legger Oda Dahl til.

– Jeg beklager

Vivi Stenberg er ny MGP-general. Det var hun som gjerne ville ha med Mhoo i konkurransen. Hun beklager at NRK ikke var tydelige nok da de tok kontakt med bandets management.

Vivi Stenberg

Vivi Stenberg håper bandet får en nye sjanse neste år.

Foto: NRK

– Det skal være stas å høre låten fremført for første gang på delfinalen. Jeg har sagt til jentene at jeg beklager at vi kanskje ikke var tydelige nok fra vår kant. Det var en ærlig feil som ble gjort. Det var synd at det endte slik, men vi håper å kunne fortsette en dialog, sier hun.

Stenberg mener likevel at reglene er tydelige og at de ikke er for strenge.

Ønsker å delta neste år

Jentene selv sier de er ved godt mot og bærer ikke nag til noen.

– Vi gleder oss til å se på og til å se hvem som egentlig skulle vært konkurrentene. Vi har lyst til å være med neste år.

Også MPG-general Stenberg håper at jentene kan få en ny sjanse til å delta til neste år.