Hopp til innhold

Drapssiktet avhøres om utlevering til Norge

I dag starter prosessen med å utlevere den 45 år gamle svenske mannen som er siktet for drapet på sin 26 år gamle ekskjæreste i Bø søndag.

Robert Loeffel

Robert Loeffel, informationssjef hos politiet i Kronobergs län sier 45-åringen tirsdag blir avhørt om utlevering til Norge.

Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio

Det sier Robert Loeffel, informasjonssjef hos politiet i Kronobergs län i Sverige.

– Vi har begynt arbeidet med utlevering av den mistenkte 45-åringen til Norge. I den delen vil vi gjennomføre avhør av ham i dag sammen med hans advokat, og høre hans innstilling til dette, sier Loeffel og fortsetter:

– Går han med på dette, blir det en mye enklere prosess. Sier han at han ikke vil forlate Sverige, så kommer saken til å bli behandlet i retten i som en nordisk arrestordre, sier Loeffel.

– Tydelig regelverk

En nordisk arrestordre er et regelverk som styrer forhold når mistenkte personer skal utleveres mellom de nordiske landene.

– Det finnes et tydelig regelverk rundt dette om hvordan man skal reagere, sier Loeffel.

– Kan du si noe om hva 45-åringen har sagt til svensk politi?

– Dessverre kan vi ikke gjøre det siden det er norsk politi som skal etterforske lovbruddet i Norge. Da får de også avgjøre hva de vil offentliggjøre fra avhørene.

Ringte nødnummeret

Det var ved 10-tiden politiet i Telemark fikk et nødanrop fra en kvinne i Bø i Telemark som ba om hjelp, men samtalen ble brutt.

Vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet, med en mann, kvinne og et mindreårig barn i bilen.

Vitnene mente det kunne virke som om kvinnen forsøkte å komme i kontakt med forbipasserende.

Politiet fryktet at kvinnen var i bilen mot sin vilje, og var bortført av sin 45 år gamle ekskjæreste.

Pågrepet på rasteplass

45-åringen ble pågrepet natt til mandag på en rasteplass langs riksveg 30, et par mil nord for Växjö i Sverige. Han hadde sitt 11 måneder gamle barn med seg i bilen.

Ifølge Loeffel var pågripelsen helt udramatisk.

Moren til barnet var ikke med i bilen da 45-åringen ble pågrepet, og det ble iverksatt en stor leteaksjon etter den 26 år gamle kvinnen.

Tilsto drap

I avhør hos svensk politi tilsto 45-åringen å ha drept den savnede kvinnen, og ga også en forklaring om hvor kvinnen skulle befinne seg.

Søndag ettermiddag ble hun funnet død i en forlatt hytte i nærheten av Reskjemvannet i Bø.

Drapssiktedes advokat, Torgny Eklund, vil foreløpig ikke kommentere saken.