Hopp til innhold

Lær deg frisbeegolf

Skiensgutta Andre Johnsen og Ole Heldal Larsen er to av cirka 19 norske utøvere som skal representere Norge under EM i frisbeegolf i England førstkommende onsdag.

Gutta viser tips og triks.

SE VIDEO:Frisbeegolf

– Det kribler litt i magen, det blir spennende å komme seg ned og teste banen og forhåpentligvis gjøre det bra, forteller Andre Johnsen.

Johnsen var med på EM for to år siden. Da havnet han på 9. plass. Nå har han ambisjoner om å vinne medalje. Begge har NM-titler fra tidligere. Ole Heldal Larsen har to NM-titler i juniorklassen, mens Andre Johnsen har vunnet NM i ”open class” i 2011 på hjemmebane.

– Det er første gang jeg er utenfor Norge og spiller. Det blir moro å få litt erfaring og se hvordan de i juniorklassen spiller, sier Ole Heldal Larsen til NRK.no

Norgesmesterskapet i frisbeegolf ble i fjor avholdt i Skien Fritidspark. Andre Johnsen hevder at banen er en av Norges vanskeligste med totalt 27 hull.

– Trener nesten hver dag

Spillerne forteller til NRK.no at det handler om å trene mye, spille så ofte man kan og ikke minst sjekke ut Youtube-videoer om hvordan man kan forbedre teknikken sin.

– Vi er som regel her nesten hver dag og trener, i hvert fall nå før EM, forteller Johnsen.

– Det er greit når det er individuell sport, da har du ikke faste treningstider heller, føyer Ole Heldal Larsen til.

For da NRK kontaktet dem tidlig i dag morges hadde verken Andre Johnsen ei heller Ole Heldal Larsen stått opp. Men etter noen ringerunder fikk NRK dem med ut til Skien fritidspark for å se gutta i aksjon, men også få noen tips til dem som ønsker å prøve sporten selv.

Ole Heldal Larsen putter

Ole Heldal Larsen putter i kurven.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRk

– Bli en av de beste

Johnsen har ambisjoner om å bli en av de beste internasjonale spillerne, og det virker som om han er på god vei. Ole Heldal Larsen er litt mer ydmyk.

– Bli Norgesmester, slå Andre, smiler Larsen til NRK.no

Og det er kanskje ikke helt usannsynlig. For NRK ga dem utfordringen om å spille tre kurver mot hverandre. Vinneren ble til slutt Ole Heldal Larsen.

Andre Johnsen kaster

Andre Johnsen kaster for harde livet.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark