Hopp til innhold

Muslimsk forstander såret over trusselvideo

Muslimer i Skien ble overrasket over at trusselvideoen kommer fra en 21 år gammel mann i menigheten. – Dette har ikke noe med religion å gjøre, sier forstanderen i Telemark Islamsk Trossamfunn.

Abbas Ahmed Arif

Abbas Ahmed Arif er forstander i Telemark Islamsk Trossamfunn. Han tar sterk avstand fra budskapet i trusselvideoen som en i menigheten hans har laget.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Fredag ble 21-åringen varetektsfengslet i to uker for å ha laget en video som kan tolkes som en trussel mot flere norske myndighetspersoner.

– Forferdelig og beklagelig

Abbas Ahmed Arif er forstander i moskeen i Skien, og driver den internasjonale banken i byen.

Det kom overraskende at trusselvideoen som ble publisert på nett kommer fra en 21-år gammel mann i menigheten.

Det muslimske miljøet i Skien tar sterk avstand fra budskapet.

– Det som skjedde var forferdelig og er veldig beklagelig. Som forstander i menigheten tar jeg avstand fra innholdet i videoen, sier Abbas.

Såret over videoen

Videoen han er varetektsfengslet for å ha publisert ønsker Allahs straff og død over kongehuset, utenriksministeren og statsministeren i Norge.

Forstanderen i moskeen i Skien er såra over at 21-åringen bruker religionen på denne måten.

– Jeg er veldig såret. Det han skrev har ikke noe med religion å gjøre. Vi er fredelige. Vi muslimer må leve fredelig, integrere oss og følge reglene i landet vi bor i, sier Abbas.

Fredelig demonstrasjon

På fengslingsmøtet i Skien på fredag sa 21-åringens advokat at klienten bare ville ha oppmerksomhet rundt en fredelig demonstrasjon i Oslo.

– Det var at det ville skaffe oppmerksomhet rundt en fredelig demonstrasjon, ikke at det skulle skape slik oppmerksomhet som PST har gitt denne saken, sier Elden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Telemark Islamsk Trossamfunn

Abbas Ahmed Arif sier til NRK at han ikke kjenner den siktede 21-åringen personlig, men at de har møtt hverandre et par ganger i dette lokalet i Skien.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Redd for menighetens rykte

21-åringen, skal ha konvertert til islam for kort tid tilbake. Flere vi har snakket med i menigheten vet godt hvem han er.

Forstanderen er redd for at dette vil ødelegge menighetens rykte. Nå vil styret vurdere hva de skal gjøre med saken.

– Styret må møtes og se hva vi gjør med dette i fremtiden, sier Abbas.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark