Hopp til innhold

Trapper opp letingen i Bø

Politiet har trappet opp søket etter gutten som forsvant fra Sommarland i Bø torsdag. De har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Savnet gutt i Bø

Politiet går nå ut med bilde av den savnede gutten i håp om å få tips.

Foto: politiet

Mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og politiet deltar i letingen etter at den 16 år gamle gutten forsvant fra sin familie på Sommaland i Bø.

I 21-tiden søndag kveld er gutten fortsatt ikke funnet. Politiet sier at de vil fortsette å lete utover kvelden og natta. Letingen fortsetter også mandag formiddag.

Til sammen 35 personer leter nå etter 16-åringen. Politiet bruker også hunder i søket.

– Det er ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Karl Jørgensen ved Telemark politidistrikt.

– Fikk ingen respons

Politiet gjenopptok søket etter gutten fredag kveld etter å ha avsluttet søket tidligere på dagen. Det ble søkt i og ved Bøelva og langs nærliggende vann fredag kveld. Lørdag ettermiddag fant ikke politiet det formålstjenelig å søke videre i Bø og avsluttet derfor søket. Lørdag kveld startet de søket igjen og søket fortsetter søndag.

– Vi startet søket igjen fordi vi ikke fikk noen respons eller vitneopplysninger som kan bidra til oppklaring i denne saken, da vi etterlyste gutten i media. Derfor er siste sikre observasjon av 16-åringen på Sommarland i Bø. Det er grunnen til at vi leter videre der i dag, sier Jørgensen søndag formiddag.

Vet ikke om han har penger eller telefon med seg

Søket foregår i Bø og på Lifjell, og om politiet ikke finner han vil søket, ifølge Jørgensen, fortsette natt til mandag.

– Utgangspunktet for vårt søk på Lifjell er en observasjon som letemannskaper har gjort i natt på en person som hadde beveget seg i området, sier han.

Det er ikke sikkert at personen som er sett på Lifjell er den savnede 16-åringen.

Politiet vet ikke om gutten hadde med seg noen penger eller en telefon da han forsvant. 16-åringen har vært borte i tre døgn.

– Vi regner med at han fint kan klare seg ute i terrenget i noen døgn fordi det ikke er kaldt. Det er også et spørsmål om han får tak i mat. Vi har sett andre tilfeller der folk har klart seg lenge på vann og bær, sier Jørgensen.

Ønsker tips

16-åringen ble meldt savnet av moren klokken 17.30 torsdag kveld.

Familien er fra Afghanistan og ifølge politiet hadde den 16 år gamle sønnen sagt at han ikke ville være i Sommarland lenger. Han ble sist stett klokken 15.00 på parkeringen ved Bø Sommarland.

Gutten er cirka 180 centimeter høy, tynn, mørk i huden og mørk i håret. Gutten skal ha hatt på seg en sort t-skjorte med påskriften "Ali" og "Fire", og det skal være bilde av en tegneseriefigur. På utsiden av t-skjorten skal han hatt på seg en gul og hvitrutete skjorte. I tillegg hadde han på seg en grå joggebukse og sorte crocs.

Ifølge politiet kan han ikke norsk, men snakker flytende tysk. Politiet er svært interessert i observasjoner fra publikum.