Hopp til innhold

Sparer 224 kroner i bomavgift over Siljan

Med nye veibommer på E18 i Vestfold, kan bilister som kjører mellom Oslo og Porsgrunn spare 224 kroner i bomavgift ved å kjøre om Siljan.

Bomgrafikk

Når den nye bompengeordningen kommer på plass på E18 gjennom Vestfold, kan det bli store summer å spare på å ta veien om Hvittingfoss og Siljan.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Med nye veibommer på E18 i Vestfold kan en biltur fra Oslo til Porsgrunn og tilbake koste 323 kroner i bompenger for bilistene.

En bilist som velger å kjøre om Hvittingfoss og Siljan i steden for Larvik, betaler 99 kroner for den samme reisen. Det er en besparelse på 224 kroner.

Frykter konsekvensene

Finn Tallakstad

Tidligere siljanordfører, Finn Tallakstad, frykter økt trafikk over Siljan.

Foto: NRK

Folk i Siljan frykter nå konsekvensene i form av mer trafikk på Riksvei 32.

Tidligere siljanordfører og nå medlem av Fylkeskommunens Infrastruktur-utvalg, Finn Tallakstad, er bekymret for at flere bilister vil velge Siljanveien i fremtiden.

– Jeg er redd for at det blir negativt for at vi skal være den bostedskommunen som barnefamilier ønsker å bo i, sier Tallakstad.

Vil ha bompenger

Han mener at den stadig økende bompengefinansieringen på E18 gjennom Vestfold fører til at flere kommer til å velge den rimeligste og for mange den korteste veien.

Nå ønsker han seg en bomstasjon mellom Skien og Siljan for å finansiere en bedre vei som kan ta imot den stadig økende trafikken.

– Skal vi få en forbedret vei gjennom Siljan, så må vi være med i Grenlandspakka. Siljan kommunestyre har sagt ja til å få en bomfinansiering for å ruste opp Riksvei 32 som kommer Siljans beboere til gode, sier Tallakstad.

Oppdatering: – Du sparer ytteligere 60 kroner ved å kjøre den gamle veien til Hvittingfoss via Hof. Da slipper du også bompengene ved Sande, skriver en leser i en e-post.

Dette koster det tur/retur Oslo - Porsgrunn

Via Larvik

 

E18 Bærum og Oslo

39,-

Du betaler kun en vei

E18 Sande

60,-

 

E18 Tønsberg - Porsgrunn

224,-

 

Totalt:

323,-

 

 

 

 

Via Siljan

 

 

E18 Bærum og Oslo

39,-

Du betaler kun en vei

E18 Sande

60,-

 

Totalt:

99,-

 

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.