Hopp til innhold

Hekta på campinglivet

Tor Arvid Gundersen fra Skien er hekta på campinglivet. Med sin nettside hjelper han andre campere over store deler av verden. Snart passerer han 100 000 besøkende.

Campist

Tor Arvid Gundersen måtte overtales av kona til å prøve campinglivet. Det har han ikke angret. I sin Fendt Topas 510 TG reiser de Europa rundt. Erfaringene de får, deler de med andre på nettsiden, campist.info.

Foto: Christer Karlsen / NRK

Det bør det ikke lengre være, skal vi tro selvutnevnt ”camping-geek” Tor Arvid Gundersen, som hjelper andre campere verden over.

– Jeg var innbitt motstander av nomadeliv i trange bokser på hjul for 13-14 år siden, men ett kompromiss med kona om bevegelse på ferie gjorde meg hekta, sier Gundersen.

Nå tar hobbyen opp mye av fritiden til Gundersen. Sommer som vinter. Og som skriveglad journalist i avisen Varden, var ikke veien til egen nettside dedikert til camping lang. Nettsiden, campist.info nærmer seg i ekspressfart 100.000 klikk fra hele verden.

– Dette er siden for nybegynnere og rutinerte, sier Gundersen.

Saken fortsetter under bildet.

campist

Ledige stunder på turen brukes til å fylle nettsiden med tips og reisebeskrivelser.

Foto: privat

At så mange har klikket seg inn, gjenspeiler interessen, og mangelen på lignende sider.

– Sidene er spekket med ting folk lurer på i forbindelse med campinglivet. Alt fra toalettfasiliteter til fjernstyring av vogna når problemene oppstår er temaer interesserte finner svar eller henvisninger på. Ett slikt tilbud fantes ikke fra før, sier Gundersen

Sentrum av verden

Aborginerne i Australia var også de nomader, og på mange måter campere. De plasserte ut ett totem, som skulle symbolisere sentrum av verden, hvor enn de kom. Gundersen ser på campingvogna som sitt totem

– Jeg liker å bruke vogna som ett utgangspunkt for opplevelser, mens andre nyter livet på selve campingplassen, sier han.

Og flotte campingplasser, og opplevelser er det nok av i Europa, skal vi tro Gundersen. Norske campingplasser har langt enklere standard enn mange utenfor norges grenser.

– Det er ett ekstremt fokus på renhet og standarden generelt, beskriver Gundersen, som sammenligner mange campingplasser med ett hotellopphold hvor du rer opp selv.

Saken fortsetter under bildet.

Larkollen

Kjenner du igjen dette inngangspartiet? NRK-serien Campingliv fra Larkollen i Østfold blåste liv i camping som ferieform, skriver Tor Arvid Gundersen på nettsiden sin.

Foto: Tor Arvid Gundersen

”Troende”

Via nettsiden har Gundersen hjulpet mange med en lettere innføring i campinglivet, han har gjort mennesker ”troende” igjen.

– Jeg fikk i forrige uke en mail fra en mann i midt-Norge som hadde fått igjen troen på seg selv som sjåfør med stor vogn bakpå bilen., sier Gundersen.

Mannen hadde lest og sett bilder av Gundersens muligheter til på en enkel måte å fjernstyre sin egen vogn når hindringer oppstår.

– Slikt varmer, og gjør all den tiden jeg legger ned på hobbyen min verdt det.