Hopp til innhold

– Det var et mareritt

Elin Eriksen opplevde alle foreldres store skrekk. Datteren hennes på fem år ble gjenglemt i nabobyen etter en barnehagetur.

Elin Eriksen

Elin Eriksen fra Porsgrunn ble helt paff da en fremmed mann ringte å sa at datteren hennes sto alene ved Ibsenhuset i Skien. - Det var et mareritt som jeg ikke ønsker at andre foreldre skal oppleve, sier hun.

Foto: Privat

Det er Varden.no som melder dette på sine nettsider.

Onsdag besøkte ti barn og tre ansatte ved Lundelia barnehage i Porsgrunn en utstilling i Skien. Da de kom tilbake til Porsgrunn etter bussturen, manglet et av barna.

Tilbake i Skien sto fem år gamle Sandra alene, og moren hennes ble helt paff da en fremmed mann ringte og sa at han hadde funnet datteren hennes.

Fant telefonnummer i lua

– 12.15 på onsdag ringte det en lærer fra Ibsenhuset i Skien og sa han hadde en fem år gammel jente der som heter Sandra. Da ble jeg paff fordi datteren min går i en barnehage i Porsgrunn, sier Elin Eriksen, moren til jenta.

Læreren hadde funnet morens telefonnummer på innsiden av lua til fem år gamle Sandra.

– Jeg har alltid skrevet navnet på barnehagen og mitt mobilnummer på innsiden av klærne hennes, det har jeg igjen for nå, sier Eriksen.

Fortvilet og sint

Hun reagerte med fortvilelse og sinne da hun forsto sammenhengen. Hun reiste selv opp til Skien for å hente datteren.

– Jeg ble sjokkert, redd, sint og fylt med angst og kjørte opp omgående til Skien.

Underveis til Skien ringte moren til barnehagen og spurte hvor datteren var.

– De trodde hun var i lavvoen i barnehagen. Styreren ble like sint og sjokkert som meg. Hun ringte rundt og fikk greie på at barnehagen hadde vært på tur til Skien for å se på en utstilling på Ibsenhuset, sier Eriksen.

– Det var et mareritt

Det var ti barn og tre voksne som reiste på tur.

– De kan jo ikke ha talt opp barna, de bare reiste av gårde. Styreren ringte til de ansatte da de satt på bussen mellom Porsgrunn og Heistad, sier Eriksen.

Hun forstår ikke hvordan det går an å glemme et barn på en slik tur.

– Jeg synes det er uforståelig og fryktelig. Det var et mareritt som jeg ikke ønsker at andre foreldre skal oppleve, sier Eriksen.

– Fikk ikke sove

Datteren på fem år har reagert på episoden.

– Hun var ulykkelig og redd. Læreren som ringte meg, han ga mobiltelefonen sin til min datter, så jeg fikk snakket med henne, og sagt at jeg var på vei for å hente henne.

Eriksen er svært takknemlig for at læreren tok affære.

– Han tok fantastisk godt vare på henne, og jeg er ham evig takknemlig for det. At det finnes slike mennesker i det hele tatt, det er fantastisk, sier hun.

Ifølge Eriksen kan datteren ha vært alene i rundt 45 minutter.

– Det tok en time fra de reiste til jeg fikk hentet henne. Det må ha vært en lang time for vesla. Hun var ganske ulykkelig resten av dagen, og hun slet med å sove natt til torsdag, og våknet flere ganger for å forsikre seg om at jeg var der, sier Eriksen

Vil ikke henge ut noen

Moren var i møte med barnehagen torsdag.

– De spurte om jeg ville ha et møte på onsdag, men jeg sa det var best å vente en dag så alle kunne få roet seg ned og prate sammen på en fornuftig måte om det som har skjedd, sier Eriksen.

Elin Eriksen presiserer at hun ikke ønsker å henge ut noen.

– Det jeg ønsker er at historien skal nå så mange som mulig, så alle barnehager går gjennom sine rutiner for å se om de er bra nok, sier Eriksen.

NRK.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra styreren i barnehagen, men ifølge Varden tar virksomshetslederen ved barnehagen episoden svært alvorlig, og sier at barnet og familien har fått oppfølging.

De skal også ha fått en skriftlig beklagelse fra barnehagen, som nå kommer til å utforme nye rutiner for utflukter.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark