Hopp til innhold

Fengslet i fire uker

En 21-åring er fenglset i fire uker for livstruende knivstikking i Skien.

Kverndalen i Skien sentrum

Her, i Kverndalen i Skien sentrum, skjedde knivepisoden natt til søndag.

Foto: Geir Åge Jensen / NRK

En 21 år gammel mann er fengslet i fire uker og ytterligere tre personer er siktet etter at en 23-åring ble livstruende skadd i en knivstikking i Skien sentrum natt til søndag.

To av de siktede er på frifot.

Tilstanden for den skadde 23-åringen var tirsdag ettermiddag livstruende. Både han og en 29 år gammel mann som ble påført flere knivstikk i hodet i det samme knivslagsmålet, er somaliere.

23-åringen ble fraktet til Oslo universitetssykehus med livstruende skader i nyreregionen.

Les: – Frykter bandekrig i Grenland

Brøt besøksforbud

21-åringen som ble varetektsfengslet onsdag, ble pågrepet tirsdag da han brøt et besøksforbud mot en fornærmet i en sak der broren måtte møte i Nedre Telemark tingrett, skriver Varden.

Jon Borgen

Politiadvokat Jon Harald Borgen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Politiadvokat Jon Harald Borgen i Telemark politidistrikt ba om fire ukers varetektsfengsling, og det ble også utfallet, får NTB opplyst hos politiet.

Borgen viste ifølge Telemarksavisa til både gjentakelses- og bevisforspillelsesfare som grunnlag for begjæringen om varetektsfengsling.

Les også: – Blodet sildret mens politiet så på

Les også: Politiet beklager

Etterlyst

Ifølge avisen er det trolig snakk om et gjengoppgjør. Politiet bekreftet mandag at de mistenker kjente kosovoalbanske gjengmedlemmer for å stå bak knivstikkingen.

En grønn Golf kabriolet er etterlyst i forbindelse med saken.

En 19 år gammel mann ble pågrepet onsdag formiddag, mens ytterligere to menn er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.