Hopp til innhold

70 forslag fra hele verden

Arkitektkonkurransen om å tegne det nye Bok og Blueshuset på Notodden har fått en enorm oppslutning.

Forslag til Bok og Blueshus på Notoodden

Det har kommet inn mange spesielle og spennende forslag til Bok og Blueshuset på Notodden.

Fredag 16. april gikk fristen ut for å levere forslag til nytt Bok og Blueshus på Notodden ut.

I dag ble en del av dem presentert for pressen. Juryen har allerede sittet en dag og sett gjennom noen av forslagene til det som skal bli det nye kulturhuset på Notodden.

Les: - Den er rocka og er preget av kvinner!

Les også: Solomon Burke til Notodden

Overveldende respons

– Drømmen om et nytt kulturhus som blir et allbrukshus og hvor bok og blues blir et bærende element har vært der i ti år, sier ordfører Lise Wiik.

Dette ble til en konkurranse som ble sendt ut til arkitekter over hele verden. Og responsen har vært overveldende. Nesten 70 forslag har kommet inn.

Bok og Blueshuset skal romme mye: biblioteket, bluesmuseum, lydstudio, kulturskolen, 2 kinoer, kafe og livescene er noe av det som skal inn.

Det skal være et signalbygg, men samtidig må det være nøkternt. Et flerbrukshus som gjerne kan brukes hele døgnet er ønsket til ordfører Wiik.

Det skal ikke være et jålehus. Juryen har dårlig tid, for det skal kåres en vinner i løpet av mai slik at forprosjektet kan komme raskt i gang. Og at det går videre til en totalentreprise slik at totalkostnaden blir kjent.

Video Forslag fra hele verden

Nett-TV: Se 15 av forslagene til nytt Bok og Blueshus på Notodden

Utfordring

Den største utfordringen blir selvfølgelig økonomien. – Til nå har kommunen leid lokaler til bibliotek og kulturskole, husleien fra de kan brukes, sier ordføreren.

Og så har staten lovet 30 millioner kroner for noen år siden, de må indeksreguleres. Og så ha fylkeskommunen sagt at de vil være med å støtte kulturhus.Og så må kommunen ta et stort løft.

Håpet er at kommunen får behandlet byggesaken i begynnelsen av desember, slik at første spadetak kan taes i løpet av sommeren 2011. Og så hadde det vært praktfullt om det stod ferdig til 100-års jubileumet til Notodden i 2013.

Forespørsler fra 40 land

Hvem som har sendt inn forslagene vet de ikke, sier Lise Wiik. Men det har kommet spørsmål og forespørsler fra 40 forskjellig land.

Og i de siste månedene har det vært noen "turister" som har ruslet rundt og fotografert den gamle industritomta helt nede mot Heddalsvannet.

Utstillingen med arkitektforslagene blir etterhvert åpnet for publikum slik at alle kan få se de innkomne forlsagene.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark