Hopp til innhold

- Jeg trodde hjertet mitt skulle stoppe

Denne lottokupongen er verdt 16,5 millioner kroner.

Lotto-kupong

Denne lotto-rekka ga full pott for Annfinn Helleberg fra Rjukan.

Foto: Anita Helleberg

54 år gamle Annfinn Helleberg fra Rjukan var på hyttetur med kona lørdag kveld. Han hadde nettopp satt seg ned foran fjernsynet med noe god mat for å se lotto-trekningen fra Hamar, da det store skjedde.

- Jeg har fulgt med på lotto-trekningen i 30 år. Jeg har en fast rekke som jeg har hatt i mange år, så derfor følger jeg alltid godt med. Jeg så da trekningen var over at det var en kjempestor gevinst, og da sa jeg til kjerringa: Jeg tror ikke jeg gidder å tippe mer, for jeg vinner jo aldri, forteller han til NRK.no.

LES: Vant 15,9 millioner i Lotto

LES: - Ikke lykkelig av å være rik

- Trodde hjertet skulle stoppe

Etter maten vasket Helleberg og kona opp, og så satte de seg ned med en kaffekopp. Da ringte telefonen.

- Mannen i andre enden presenterte seg, og sa at han var fra Norsk Tipping. Da ble jeg litt rar i kroppen. Det var så nesten hjertet mitt stoppet. Så spurte han meg om jeg hadde sjekket lottokupongen min. Nei, svarte jeg, men jeg så at det var en kjempepremie i dag. Ja, den er din, sa mannen i andre enden. Da begynte hjertet å banke.

Det er heilt vilt

Annfinn Helleberg, nybakt lottomillionær

En død venns spøk

Annfinn Helleberg sier til NRK.no at det hele er helt uvirkelig enda, og at han nesten ikke har klart å skjønne at han er den lykkelige eier av over 16 millioner kroner. Han synes det hele er veldig rart, fordi en god venn av ham døde i forrige uke, og de hadde en litt spesiell historie.

- I fjor narret han meg veldig. Han sa at han hadde vunnet over tre millioner kroner i lotto. Jeg ble så glad på hans vegne, så i ren glede ropte jeg "hurra" av full hals, og tok helt av. Men det hele var jo bare en spøk fra hans side. Enden på visa ble at han satt og gråt fordi han følte han hadde gått for langt i spøken. Nå lurer jeg på om det er han som har spilt meg et puss ovenfra. Jeg så liksom det lure smilet hans da jeg kikket meg rundt i hytta i går, sier Helleberg stille.

Helleberg jobber som takstmann, og sier han vil fortsette å jobbe som vanlig. Han vet enda ikke helt hva han skal bruke alle pengene til, men at barna og barnebarna skal få sin del er sikkert.

- Jeg skal gjøre de to ungene mine gjeldfri, og så skal vi se om ikke kjerringa kan slutte og jobbe. Og så har jeg et barnebarn på ett år som også skal få sitt, sier han lykkelig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.