Hopp til innhold

Drapssiktet viste frem knivstikk

Den 38 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin kone, viste frem knivstikk i retten tirsdag.

Ranveig Sem og Jon Borgen

Forsvarer Ranveig Sem og politiadvokat Jon Borgen i retten tirsdag formiddag.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Mannen er siktet for forsettlig drap, etter at kona ble funnet knivstukket i deres hjem i Skien natt til mandag.

Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker. Obduksjonen av avdøde har også pågått gjennom dagen, og politiet har ikke ennå mottatt noen foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt. Politiet arbeider fortsatt med å få bekreftet varsling av pårørende i utlandet, og vil derfor også vente med å bekjentgjøre avdødes identitet.

Forsvarer Ranveig Sem ba om lukkede dører da fengslingsmøtet skulle starte i Nedre Telemark tingrett i formiddag. Det godtok ikke retten og 38-åringen måtte derfor forklare seg med pressen tilstede. Han stilte sammen med sin advokat og en tolk. Den siktede erkjenner ikke straffskyld og ble selv påført knivstikk, natt til mandag. Advokat Ranveig Sem sier at sårene ble vist fram i retten.

- Han har en skade på armen som han har blitt påført. Han har vært til legeundersøkelse, og han har fremvist i retten den skaden han har på armen. Der ser det ut som om han har sydd flere sting, sier hun til NRK.no.

- Hvordan forklarer han det som har skjedd?

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva han har forklart omkring dette, sier Sem.

LES: Drept med tre knivstikk

LES: - Flest drap i bruddfasen

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jon Borgen

Jon Borgen ble møtt av et stort pressekorps da fengslingsmøtet var over.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Mener han er drapsmannen

Til tross for at 38-åringen har sagt noe annet i sin politiforklaring, mener politiet at han drepte sin kone, natt til mandag. Politiadvokat Jon Borgen ba om fire ukers varetektsfengsling, to av dem med brev- og besøksforbud.

- Vi mener det er god grunn til å mistenke siktede for å ha knivdrept avdøde. I tillegg til det mener vi det foreligger fare for bevisforspillelse dersom han løslates nå.

- Hva er det som gjør at dere mener han er skyldig?

- Det er en totalvurdering av de opplysningene vi har innhentet til nå opp mot siktedes egen forklaring om at han ikke har gjort dette, sier Borgen.

Kritiserer politiet

Lederen av Krisesentersekretariatet, Tove Smaadahl, kritiserer politiet for ikke å ha fulgt opp den drepte trebarnsmoren i Skien.

Mannen som er drapsiktet fikk besøksforbud i fjor, men kvinnen som ble drept ba om at det måtte bli opphevet.

Politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen, sier at det ikke er mulig å håndheve de virkemidlene politiet har til rådighet, dersom fornærmede ikke ønsker det selv.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark