Marerittåpning for Notodden

Skeid satte ballen i mål to ganger før fem minutter var spilt. Det virket som om Notodden ikke visste at kampen var i gang.

Jan Halvor Halvorsen

Notodden-trener Jan Halvor Halvorsen var skuffet etter kampen.

Selv om det var Notodden som hadde ballen mest, var det gjestene som fant målet. Etter 15 minutter hadde Skeid gått opp til 3-0. Da kunne Skeid-spillerne senke skuldrene og legge seg bakpå for å satse på kontringer.

- Tapte innen 20 minutter

Notodden som hadde 15 cornere i løpet av kampen, prøvde og prøvde uten å lykkes. Gang på gang stanget Notodden-spillerne i et godt og tett Skeid-forsvar.

Første omgang bar preg av de tre scoringene som kom før 15 minutter var spilt.

- Vi tapte kampen de første 20 minuttene, og var dårlige foran begge målene. Når vi gir bort tre gratis mål blir det vanskelig å vinne kampen, sa en skuffet Notodden-trener Jan Halvor Halvorsen etter kampen.

Hadde ballen mye

Andre omgang startet roligere. Mye av spillet skjedde rundt midtsirkelen hvor ballen fikk gå mellom lagene.

Jan Tore Amundsen

Jan Tore Amundsen som ble kåret til kampens beste spiller.

Etter hvert overtok Notodden mye av spillet, og etablerte spillet på Skeid sin banehalvdel.

Notodden kjempet og jaget scoring, men uten å etablere noe press foran Skeid sitt mål.

Gjestene var nærmere 4-0 enn Notodden var redusering.

Skeid hadde full kontroll bakover og hadde noen gode kontringer som kunne blitt farlige, hadde det ikke vært for en til tider god Marques i målet.

Frustrasjonen spredte seg i Notodden mer og mer ut i andre omgang. Det kunne man se i flere krampeaktig avslutninger mot Skeid sitt mål.

Og med 15-1 i cornere til hjemmelaget, burde kanskje Notodden trene mer på avslutninger foran neste seriekamp.

- Fortjente å tape

- Vi var alt for lite konsentrerte, sa Notodden-spiller Jan Tore Amundsen etter kampen.

Amundsen ble kåret til banens beste spiller, uten at det hjalp så mye på humøret.

- Vi fortjener å tape når vi slipper inn så billige mål tidlig i kampen, sier han.

Rødt kort

Helt på tampen av kampen fikk Skeid-keeper Martin Jørgensen rødt kort for å ha handset utenfor 16-meteren, uten at det hjalp Notodden noe særlig.

Notodden kom seg ikke til de helt store mulighetene, selv om de hadde ballen mye.

Skal Notodden klare å følge opp den gode fjorårssesongen må de bli flinkere i den siste fasen av spillet.

Skeid derimot var solide i forsvar og veldig effektive fremover, og sånt blir det fort tre poeng av.

NRK fulgte kampen minutt for minutt: Notodden - Skeid