Hopp til innhold

- Ingenting med rasisme å gjøre

- Irakerne har vært i Bø for å lage bråk mange ganger tidligere, forteller øyenvitne til gjengoppgjøret natt til søndag.

Bø-gata

Det var her i Bø sentrum at oppgjøret skal ha eskalert natt til søndag.

Foto: Aud Darrud / NRK

- De mener at dette er rasistisk, men det var jo dem som begynte, sier den 20 år gamle mannen som var øyenvitne til gjengoppgjøret i Bø.

Ifølge 20-åringen var det seks-sju personer fra Bø som var involvert i slåsskampen mot mennene bor i Gvarv, og rundt 20 personer som stod og så på.

En lang konflikt

Natt til søndag rykket alle politiets patruljer ut til gjengoppgjøret som skal ha startet i sentrum av Bø i Telemark.

Politiet måtte gripe inn i slagsmålet og hente ut tre irakiske menn for å eskortere dem bort fra Bø. Politiet anslår at de hadde 50 biler etter seg da de forsøkte å finne et skjulested til mennene.

Les mer: Lynsjestemning etter gjengoppgjør

- En 17 år gammel kamerat av meg fikk bank av en av dem fra Gvarv. Dette skjedde i Stasjonsvegen i Bø-gata. Jeg stoppa opp og så fra andre siden av veien. Da kom en jente og snakket til han som slo. Da slo han til henne også. Da ble det mange slåsskamper i gata der, forteller 20-åringen fra Bø.

- Burde holde seg unna

Ifølge øyenvitnet NRK har snakket med var det Gvarv-mennene som slo først.

- Dette har vært en lengre pågående konflikt. De har holdt på her i Bø lenge, kjørt etter folk og prøver å ta dem. Da stod det aldri noe oppslag i avisa, men så fort folk her slår tilbake og gir dem juling blir det problemer med en gang, forteller 20-åringen.

Bøheringen mener at Gvarv-mennene kommer til Bø for å ha det moro, og å lage bråk med folk.

- Det beste hadde vært hvis de kunne holdt seg borte og ikke vist seg i Bø. Da hadde det ikke vært noe problem i det hele tatt, sier han.

- Politiet så på

- Politiet stod ved en rundkjøring i nærheten og så hva som skjedde, men de kom ikke opp før 10 minutter senere. Da roet det seg ned, og de tok med seg dem fra Gvarv i politibilen, forteller 20-åringen.

Han mener videre at det er oppspinn at 50 biler fulgte etter politipatruljen, og sier at han talte bilene og kom til 20.

- Politiet burde stille opp og ta et tak. Jeg ringte politiet på sentralen fem ganger, men det skjedde aldri noe før det ble en stor slåsskamp, opplyser bøheringen.

Irakeren som NRK har snakket med har en annen versjon av historien, og sier at oppgjøret startet etter rasistiske tilrop.

Les mer: - Ta første fly hjem igjen