Hopp til innhold

Hendene som leger

Han har i det stille hjulpet mennesker med sykdom i 25 år.

Svein Eliassen

Svein Eliassen fra Skien har spesielle evner til å hjelpe de som er syke.

Foto: Picasa 2.7 / NRK

Svein Eliassen fra Skien er utdannet sykepleier, og har i tillegg en ekstra evne til å helbrede pasienter med sine varme hender.

Eliassen er Telemarks eneste autoriserte healer, med medlemskap i Norges Healerforbund. Han utøver healing gratis hjemme i stua på Gulset i Skien, og er fylkets svar på Snåsamannen.

Les: Folk i kø for Snåsamannen

- Jeg er en kanal

Svein Eliassen, eller healer-Svein som han kaller seg på hjemmesiden sin, har evner som får en til å lure på om det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi aner.

Selv har han en enkel forklaring på hvordan det fungerer.

- Guds kraft er gratis, og jeg er kun en kanal. På en eller annen måte, kan jeg med hendene, ved å gå over spesielle soner, kjenne kulde eller varme. Da kan jeg kjenne ubalanse, som jeg kan rette opp, sier han.

Hør hele intervjuet her!

Må avmystifiseres

De spesielle evnene oppdaget han tidlig.

- Som barn visste jeg ofte hva som kom til å skje. Jeg visste hva folk ville si, og jeg visste hvem som kom rundt neste gatehjørne. Og bestefaren min pleide å si at jeg skulle legge hånden min på hodet hans når han hadde hodepine, forteller Eliassen.

Joralf Gjærstad, eller Snåsamannen, har gjort healing til et stuerent begrep. Healer-Svein er glad for at Snåsamannen har banet vei, men han er også kritisk både til egen bransje og hvordan Snåsamannen blir idolisert.

- Jeg tror det er blitt litt opphauset dette med Snåsamannen. Vi hører nesten bare om de positive tingene, og ikke så mye om de som ikke har blitt helt friske.

Healer-Svein jobber til daglig som sykepleier. Han innrømmer at det ikke alltid har vært lett å si høyt at han driver med denne utradisjonelle behandlingsformen, verken på jobb eller i samfunnet.

- Det trengs å avmystifiseres, for det er faktisk også leger som driver med healing, sier Eliassen.

Les også: Bjarne Håkon Hanssen fikk hjelp av Snåsamannen

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark