Hopp til innhold

Rockelegende inntar Rjukan

Hva får en berømt rockestjerne til å ta turen til Rjukan under en hektisk verdensturné?

Glenn Hughes
Foto: Halvor Halvorsen

Som frontmann både i Deep Purple og Black Sabbath har Glenn Hughes oppnådd legendestatus i rockehistorien.

Siden april har Hughes vært på verdensturné, men har nå funnet tid til å presse inn et lite besøk på Rjukan innimellom de store konsertstedene.

- En gave fra Gud

Glenn Hughes har nettopp ankommet Rjukanhuset, direkte fra London, via Oslo. Det er ikke første gang han er i Telemark, og det er nettopp derfor han har kommet tilbake.

- Jeg elsker denne delen av Norge. Det er en hjertebankende varme her, folk er så snille og søte, sier han.

SE VIDEO:

Glenn Hughes
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

For de fleste vil det virke som en enorm kontrast. Hughes bor til vanlig i Los Angeles, og er vant til å spille på enorme konsertarenaer. Nå står han smilende fornøyd i Rjukanhuset, og synes i grunn ikke kontrasten er så fryktelig stor.

- Vi er alle musikere. Det er gave vi har fått fra Gud. Enten du kommer fra et ikonisk band som jeg gjør, eller om jeg spiller med disse karene her i kveld, så er det nesten det samme, sier han.

Trenger ikke å øve

Jo Henning Kåsin

Jo Henning Kåsin, gitarist i 'Come Taste the Band', håper på et videre samarbeid med rockehelten.

Foto: Anne-Cathrine Reuterdahl / NRK

Det hele begynte med Quart festivalen i fjor, da Glenn Hughes kom over fra Los Angeles for å spille Deep Purple låter sammen med tributebandet "Come Tase the Band" fra Telemark. Et bestillingsverk som skulle føre til videre samarbeid.

- Samarbeidet fortsatte med seks nye konserter nå i sommer, sier Jo Henning Kåsin, gitarist i Come Taste the Band. Han er strålende fornøyd med å få rockehelten tilbake på en ny konsert.

- Det er helt fantastisk å få han hit. Han er en av de store innen hardrockverden. I kveld blir det tidløse rockelåter som skal runge utover Rjukan, lover han.

Noe særlig øving før kveldens konsert har det ikke blitt tid til. Det bekymrer ikke Hughes.

- De er superproffe, jeg kan stole på dem. Og det er jo mine sanger, så jeg burde kunne dem, ellers er jeg i trøbbel, ler han.

Glenn Hughes og Come Taste the Band

Fra en tidligere konsert med Glenn Hughes og 'Come Taste the Band'.

Foto: Halvor Halvorsen