Hopp til innhold

- En seier for demokratiet

Bystyret i Porsgrunn sa nei til kunstig odde i elven. - En seier for demokratiet, jubler motstanderne.

Storprotest mot odde i elven
Foto: Johs Apold / NRK

Bratsberggruppen må skrinlegge planene om å bygge boliger på en kunstig odde i Porsgrunnselven.

Avbrøt debatten

Mer enn 500 mennesker møtte opp på rådhusplassen i Porsgrunn torsdag kveld for å protestere mot Bratsberggruppen og Petter Øygarden sine planer om å bygge en odde med 30 boliger i Porsgrunnselven. Debatten i bystyret ble flere ganger avbrutt av slagord og av demontranter som sang "Porsgrunnsangen" fra galleriet i bystyresalen.

 

Siren Johnsen
Foto: Johs Apold / NRK

Debatten om odden tok drøyt tre timer. Så var det tid for å oppsummere. Da stemmene ble talt opp, var det knappest mulig flertall mot en kunstig odde, med 25 mot 24 stemmer.

- Det er bare helt utrolig. Det er verdt 30 år med dokukmentlesing å forhindre at noen kom å ødela elven vår, sier Siren Johnsen fra Venstre.

 

Jeg hadde forberedt meg så fryktelig på hvordan jeg skulle orke å stå opp i morgen. Nå vet jeg ikke om jeg gidder å gå å legge meg engang

Siren Johnsen, overlykkelig representant fra Venstre

 

Gerhard Thornholm
Foto: Johs Apold / NRK

Løpet er kjørt

To medlemmer i bystyregruppen til Arbeiderpartiet, Hans Georg Andersen og Frank Kragh Eckell, trasset partipisken, og det snudde saken. Denne gangen tror ikke ordfører Øystein Beyer på omkamp.

- Nei nå er det løpet kjørt. 25-24 er et greit flertall slik som jeg ser det.

- Frykter du et erstatningssøksmål fra Petter Øygarden?

- Det ligger jo i luften at han har muligheten til det. Men han er jo interessert i å bygge ut og være partner i etterkant, så han bør jo vurdere det nøye. Jeg håper ikke Øygarden setter saken på spissen og tirrer de folkevalgte. Jeg beklager at vi ikke fikk til avtalen vi hadde med han, men jeg tror det blir en bra løsning likevel, sier Beyer.