Hopp til innhold

Telemarkinger har lavest tillit til politiet

Innbyggerne i fylket har lavere tillit til politiet enn folk ellers i landet. Hovedgrunnen er for dårlig tilgjengelighet og synlighet.

Politi

Åtte av ti telemarkinger svarer at de har svært eller ganske stor tillit til politiet.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I dag presenterer Politidirektoratet den årlige nasjonale innbyggerundersøkelsen som er gjennomført av Ipsos MMI.

Resultatet av undersøkelsen viser at drøye åtte av ti telemarkinger (82 prosent) har svært eller ganske stor tillit til politiet. Nasjonalt ligger tallet på 89 prosent.

Rita Kilvær

Politimester i Telemark, Rita Kilvær, sier hun er tilfreds med resultatet.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi er tilfreds med at resultatet for Telemark er fire prosent bedre enn forrige måling, men likevel scorer Telemark som i tidligere år lavere enn landsgjennomsnittet, sier politimester i Telemark, Rita Kilvær.

Les også: Trur ikkje på væpna politi

Les også: Politiets råd før julebordsesongen

Lavest i landet

Av landets 27 politidistrikter, har Telemark politidistrikt lavest tillit i befolkningen. Det viser en oversikt VG har laget.

– Undersøkelsen gir oss ikke svar på hvorfor folk svarer som de gjør. Med bare 200 spurte i Telemark og betydelig feilmargin på distriktsnivå, vil jeg være forsiktig med å tolke resultater for Telemark spesielt, sier Kilvær.

– Om vi likevel går nærmere inn i tallene, ser vi at forskjellene mellom oss og andre distrikter jevnt over er små, påpeker hun.

Les også: Politiet skal fortsatt bære våpen

Svakest område

Det området der telemarkingene gir en tydelig svakere vurdering enn ellers i landet, gjelder tilgjengelighet og synlighet.

– Medarbeiderne i Telemark politidistrikt er flinke og engasjerte, og vi vil fortsette å jobbe for å gjøre oss tilliten verdig, avslutter politimesteren.