Hopp til innhold

Det har korka seg for Tine

Hele Vestfold, hele Telemark og halve Buskerud har fått melkekartonger som har vært vanskelig å få opp. Korken har sittet altfor hardt på.

Testing av korker

Her testes det hvor hardt det er å skru av korken på en melkekartong

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Gro Rømmen Anderssen, meierisjef ved Tine meieriet Sem.

Gro Rømmen Anderssen, meierisjef ved Tine meieriet Sem, har byttet ut de vanskelige korkene

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Tine meieri på Sem produser om lag 750 000 en-liters melkekartonger i uka. Og en betydelig andel kartonger ble sendt ut med vriene korker.

– Anslagsvis var det rundt 600 000 melkekartonger. Noe under det vi produserer i løpet av en ukes tid, sier Gro Rømmen Anderssen, meierisjef ved Tine meieriet Sem.

Reaksjoner

De fleste forbrukerne har ikke merket så mye av de harde korkene. Det har vært mulig å skru opp korkene. Men det har vært noen reaksjoner.

– Vi har fått 6 reklamasjoner så langt i år. Den siste uka har vi fått en. Vi tar alle henvendelser seriøst. Og med en gang vi hørte om dette, kalte vi inn vår underleverandør av emballasje for å teste om alt var i orden hos oss, sier meierisjefen.

Hardt og tungt

Elopak som leverer korkene har vært og undersøkt anlegget. De bruker et apparat som måler hvor hardt det er å skru opp korken. På fredag ble mange melkekartongkorker skrudd opp. Og da var korkene i orden. Det var et parti med korker som var feil. Mest sannsynlig var det en produksjonsfeil på korkene. Men det meieriets folk som oppdaget feilen først.

– Vi oppdaget feilen et par dager etter at partiet var laget. Vi merket selv at det hardt og tungt å skru opp korkene. Og så fort vi merket det, så reklamerte vi på korkene. Vi sendte de gamle i retur, og fikk nye.

Ikke flere igjen

Nå er det ikke flere korker igjen ute på i butikkene.

– Det skal det ikke være. Vi får se. Underleverandøren var her på fredag og testet. Og så får vi se hva resultatet viser.