Hopp til innhold

Vinje ga mest - igjen

Tv-aksjonen har satt ny innsamlingsrekord, og Innbyggerne i Vinje var igjen de rauseste telemarkingene. I gjennomsnitt ga hver vinjebygger 94,90 kr - og det er mer enn dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

tv-aksjon Vinje
Foto: Ragnvald Christenson

Årets tv-aksjon har samlet inn det høyeste innsamlingsbeløpet noensinne. Til nå er det kommet inn 239 millioner kroner til Kirkens Nødhjelp og aksjonen for å skaffe rent vant til 1 millioner mennesker.

I Vinje har innbyggerne stått på, og det har vært en rekke arrangementer rundt om. Det kom inn i overkant av 32 000 kroner fra Haukeliområdet,. I tillegg kommer pengene fra Ytre Vinje og Rauland. Edland skule hadde basar torsdag kveld og fikk inn 56 712 kroner.

Rundt 100 000 bøssebærere har vært og ringt på dører i hele landet, og også i Telemark har det vært full bøssebærerdekning.

tv-aksjon Vinje
Foto: Ragnvald Christenson

Historisk sett er det et veldig godt resultat, sier Arild Flatland, fylkesaksjonsleder i Telemark.

I snitt er det samlet inn 45, 93 øre pr innbygger i Telemark - litt over snittet i fjor som var 43,8. Likevel ligger fylket rundt en krone under landsgjennomsnittet.

Skolene i Vinje avgjørende

I Vinje ble det i alt samlet inn 353 000 kroner, og dermed er Vinje beste kommune i Telemark - igjen. I kommunen ga hver innbygger i snitt 94,90 kroner, og det holder til en 18.plass på kommuneoversikten.

Årsaken til at Vinje ligger så høyt er at de har noen veldig gode skoler. De har både Edland, Åmot og Rauland skoler.

Se hvem som ga mest i Norge:

TV-aksjonen statistikk

I bunnen av fylkesstatistikken ligger byene, men fylkeslederen tror ikke det har med gjerrighet å gjøre.

Jeg tror ikke folk i byene er mer gniene, men en større andel er ikke på plass når bøssebærerne kommer. Der har vi en jobb å gjøre med å få flere med, sier Arild Flatland.