Raulendingen Gudrun Guldal har jobbet med rojale kuer i 27 år.
– Jeg begynte her i 1987. Da var det Slottet som drev besetningen, men i 2004 overtok Norsk Folkemuseum, forteller hun.
Ville ikke jobbe i byen
– Hvordan havnet du i et fjøs?
– Jeg tok utdanning som agronom. Det gjorde jeg fordi jeg ikke ville havne i en by, og fordi folk trengte mat. Men nå har jeg havnet i byen, og folk trenger visst ikke mat, sier hun.
– Hvordan har det vært å jobbe i Kongens fjøs?
– Det var veldig gjevt å søke på jobben og få den. Jeg var veldig kry for det. Jeg har jo vært på Slottet noen ganger, sier hun.
– Det er nok litt annerledes enn et vanlig fjøs. Men kuene er like, legger hun til.
Økologisk gård
Hun forteller at hun hadde en del kontakt med Kong Olav da hun begynte i jobben.
– Han var veldig interessert i gården, forteller hun.
- Les også: Bedre kår for kongens kuer Bygdøy kongsgård
Bygdøy kongsgård er en økologisk gård som nå drives av Norsk Folkemuseum.
Gården er på 2 000 dekar, og har 60 melkekyr, omkring 90 kalver, 30 sauer og ni ponnier.
De fleste kuene er av rasen norsk rødt fe, som er den dominerende storferasen i Norge. Gården har en melkekvote på 373 000 liter per år.