Hopp til innhold

Siljan skisenter lever videre

Skisenteret ble egentlig lagt ned tidligere i år, men sterke krefter har jobbet i kulissene. Nå blir det likevel mulig for folk å sette utfor alpinbakken i Siljan denne vinteren.

Siljan skisenter

Det blir likevel mulighet for å stå på ski i skisenteret i Siljan i vinter.

Tidligere i sommer blei det kjent at eierne ville legge ned på grunn av økonomiske problemer etter mye mildvær og kort drift. Men i dag ble det klart at det blir nok en vintersesong med drift i skianlegget.

Nå har en av eierne, Knut Simon Sølverød, investert mer penger, og det er også en kampanje for å få private til å bidra. Det ble økonomisk umulig å ikke fortsette.

– Enkelt sagt har vi lånt ut mye private penger, og vi må rett og slett bare fortsette og håper på bedre vintre framover.


Sølverød sier at skisenteret i Siljan er et veldig fint anlegg, som betyr mye for folk, mer enn han var klar over.

– Det virker som om folk er redd det skal bli borte.

Les også: Snø og kulde er gull

Trenger mer penger

Skisenteret er likevel avhengig av mye penger for å kunne fortsette driften videre framover. Blant annet trengs det penger til et n

– Det anlegget vi har nå bruker for lang tid for å lage snø til bakken.

Et helt nytt skianlegg koster 3–4 millioner kroner, men planen er å bygge litt etter litt oppover bakken. Til tross for nei fra Siljan kommune tidligere, vil skisenteret søke kommunen om penger på nytt.

– Vi har sendt inn søknad om driftsstøtte på 500 000 til Siljan kommune, og så får vi se om de ser mer verdien av skisenteret denne gangen her, sier Sølverød.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark