Hopp til innhold

Jobber for å styrke sykehustilbudet på Rjukan

Senterpartiet vil gi Rjukan sykehus mer innhold enn hva Sykehuset Telemark har lagt opp til i sin plan. Det sa stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen da han besøkte Rjukan torsdag.

Per Olaf Lundteigen

Per Olaf Lundteigen sto på stand på Rjukan torsdag.

Foto: Gunhild Lurås

Fra neste sommer vil tilbudet ved Rjukan sykehus bli redusert kraftig, blant annet ved at akuttmottaket legges ned. Stortinget vedtok å støtte helseministerens innstilling for sykehusene da saken var oppe til behandling i juni.

Men langt fra alle har gitt opp kampen for lokalsykehuset. Senterpartiet arbeider nå for å gi nye Rjukan sykehus mer innhold enn det Sykehuset Telemark har lagt opp til.

Les også:

Sps Per Olaf Lundteigen sto torsdag på stand på torget på Rjukan.

– Jeg var nødt til å snakke med folk på Rjukan for å høre hva som rører seg der oppe. Vi vil arbeide for et sykehus som er noe helt annet og noe mye bedre enn det Sykehuset Telemark har tenkt å legge opp til, sier han til NRK.

– Er det mulig?

– Den politiske kraften som er på Rjukan i dag, er det ingen partier som kan overse. Det som er jobben er å forme dette til noe positivt, noe alternativt, slik at vi kan vise at det er det offentlige og fellesskapet som eier sykehuset, ikke enkelte politiske eliter, sier han.

Lundteigen møtte, i tillegg til innbyggere på torget, ledelsen ved sykehuset i ettermiddag.