Odd slo Sogndal

Odd slo Sogndal på bortebane og vant 1-3. Ligg nå på tredje plass på tabellen.

Håvard Storbæk

Håvard Storbæk fastsette resultatet til 3-1 over Sogndal.

Det ble 1-3 til Odd over Sogndal på Fosshaugane. Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle og Håvard Storbæk har skåra måla for Odd.

Debutant Christophe Psyché så ut til å ha reddet poeng for Sogndal, men to mål i kampens siste minutter ga Odd 3-1. Laget har nå spilt åtte strake kamper uten tap.

To innbyttarar skåra

Fredrik Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle skåra sitt første seriemål for Odd.

En kjempetabbe av André Hansen så ut til å koste Odd to poeng mot Sogndal søndag. Keeperen hadde hatt en bunnsolid kamp, men etter 75 minutter var han fullstendig upresset da et innlegg gled ut av hanskene hans.

Debutant Psyché var våket og tuppet ballen i det tomme målet. Hansen så ut som om han ikke trodde hva han hadde gjort, men heldigvis for sisteskansen ble han reddet av lagkameratene.

Seks minutter før slutt avsluttet innbytter Fredrik Nordkvelle et mønsterangrep ved å bredside ballen i mål. Det var 28-åringens første seriemål for Odd.

Fire minutter senere kom en annen innbytter, Håvard Storbæk, alene med keeper. Midtbanespilleren var iskald og rundet Mathias Dyngeland før han trillet ballen i mål.

Odd på bronseplass

Jone Samuelsen

Jone Samuelsen får skryt av Odd-trenaren etter kampen.

I første omgang hadde Jone Samuelsen gitt bortelaget ledelsen. Midtbanespilleren har hatt en eventyrlig sesong med landslagsdebut og storspill i eliteserien.
Han var også nest sist på ballen da Nordkvelle ble matchvinner.

– Det er livstidskontrakt, spøkte trener Dag-Eilev Fagermo da C More ba ham kommentere Samuelsens innsats.

Med seieren ligger Odd på 3.-plass i serien, ti poeng bak serieleder Molde. De har åtte kamper uten tap, og alt tyder på at de kommer til å kjempe om medalje denne høsten.

Sogndal begynner å komme faretruende nær bunnstriden. De har spilt fire kamper på rad uten seier og er bare fire poeng foran Aalesund på kvalifiseringsplass.