Hopp til innhold

Tar betalt for sykehusparkering

Fra september krever Sykehuset Telemark i Skien, Porsgrunn og Kragerø betaling fra pasienter og besøkende som parkerer på området.

Sykehuset Telemark

Frem til september kan pasienter og besøkende parkere gratis ved Sykehuset Telemark. Så må man betale.

Foto: Roald Marker / NRK

I dag er ordningen slik at man kan stå gratis inntil tre timer, dersom man trekker en parkeringslapp.

10 kroner i timen

Men fra rundt 1. september går prisen opp til 10 kroner timen, med en makspris på 50 kroner i døgnet, skriver TA. Avisen skriver også at det vil bli gratis å parkere ved sykehuset i helgene.

Klinikksjef Alida Kjellsen ved serviceklinikken sier til TA at Sykehuset Telemark er et av få helseforetak i Norge som ennå ikke tar betalt for parkerende. Årsaken til at administrasjonen vil ta betalt for parkeringen, er at sykehuset har anstrengt økonomi, sier hun.

– Det koster å drifte og vedlikeholde parkeringsplasser, sier hun til TA.

På spørsmål om betalt parkering bryter med prinsippet om gratis helsevesen, sier hun at det allerede er egenandeler i helsevesenet.

3 millioner kroner i året

– Vi har ønsket at det skulle være gratis, men på grunn av økonomien ved sykehuset generelt må vi innføre avgift.

For de ansatte ved sykehuset vil det også bli endringer i parkeringen. Månedskortene for parkering øker fra 110 kroner i måneden til 200 kroner. Sykehuset regner med å tjene 3 millioner kroner i året med den nye ordningen.

Et eksternt firma kommer til å håndtere parkeringsordningen. Det vil, som nå, fremdeles være gratis å parkere på reserverte plasser for funksjonshemmede og blodgivere.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark