Hopp til innhold

To personer skadet etter eksplosjon i Bø

Store skader på bolighuset etter det kraftige smellet.

Eksplosjon i bolig i Bø

Eksplosjonen skjedde i våningshuset på gården.

Foto: Henning Tveito / NRK

Operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen ved Telemark politidistrikt sier det er usikkert hva som har skjedd i huset på Folkestad i Bø. Det smalt kraftig under arbeidet med å bore i et skap eller en safe.

– Det har sannsynligvis vært ammunisjon i skapet, forteller han til NRK.no. Det er usikkert om det også kan være andre ting som har ført til eksplosjonen, for eksempel dynamitt. – Men det blir rein spekulasjon.

Tollehaugen opplyser at en av personene har fått skader i ei hand.

– Han har fått ganske stygge skader i den ene handa og armen. Den andre personen har trøbbel med hørselen etter smellet.

Knuste vinduer

NRKs reporter på stedet forteller at det er store skader på huset. Flere glassruter er knust, og det ligger glasskår flere meter fra husveggen.

Det skal ha vært sju personer til stede i huset da det smalt. Flere av disse er kjørt til legevakta for kontroll. De to skadde er kjørt til sykehuset.

Politiet fikk melding om eksplosjonen ved 11.30-tida. Klokka 12.30 melder politiet i Telemark at de venter på bombegruppa fra Oslo. Huset er foreløpig sperret av. Bombegruppa skal undersøke stedet.

– Ingen har oversikt over om det finnes eksplosiver i huset. Dette er et hus som har stått ubebodd en stund. Eieren er død for flere år siden, sier Tollehaugen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Eksplosjon i Bø» i nytt vindu