Hopp til innhold

Varetekt og isolasjon for narkosiktede

To av personene som er sikta i den store narkotikasaken i Grenland blir varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Butanediol/varetekt

Politiadvokat Håvard Kalvåg og advokat Reidar Steinsvik (innfelt) i Nedre Telemark tingrett i dag. I løpet av den siste halvannen uka mener politiet at 13 personer har tatt overdose av det som skal være det GHB-liknende stoffet 1,4-butanediol. I dag ble to personer varetektsfengslet i saken.

Foto: Tom Andersen/Kurt Inge Dale / NRK

Nedre Telemark tingrett har besluttet varetektsfengsling av de to siktede i tråd med politiets begjæring.

– Begge de siktede er fengslet i inntil to uker med brev- og besøksforbud. De er videre underlagt full isolasjon, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt.

Til sammen er seks personer pågrepet i saken, siktet for befatning med narkotika. NTB melder at to er løslatt, mens det planlegges at de to siste blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen, fredag.

– Det vil bli samme påstand for disse to, opplyser politiet.

I løpet av den siste halvannen uka mener politiet at 13 personer har tatt overdose av det som skal være det GHB-liknende stoffet 1,4-butanediol, hvorav tre endte med dødsfall.

Etterforskingen av saken pågår fortsatt for fullt, og etterforskningsleder Skule Worpvik utelukker ikke flere pågripelser.