Hopp til innhold

Bjørn Holst ny taxileder

Taxiveteranen Bjørn Holst er valgt som ny styreleder i Drammen Taxi.

Bjørn Holst

Bjørn Holst utenfor lokalene der generalforsamlingen ble holdt.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Holst ble valgt etter at det kom et benkeforslag på generalforsamlingen torsdag kveld. Han er én av andelseierne i selskapet.

Dag Skramstad styremedlem

I tillegg er Dag Skramstad valgt inn som nytt styremedlem. Skramstad er tidligere leder i Asker og Bærum Taxi, og var for to uker siden foreslått som ny styreleder, noe han overhodet ikke var interessert i. Han sa seg villig til å stille som styermedlem, men ikke leder. Torsdag ble han altså valgt inn i styret.

– En respektert mann

Bjørn Holst har i mange år vært andelseier i Drammen Taxi og er, ifølge kilder som NRK har snakket med, en respektert mann i selskapet. Han har ikke ytret ønske om å stille til valg som styreleder. Flere av andelseierne har i lang tid forsøkt å overtale ham til å stille som styremedlem.

Torsdag kveld lot han seg til slutt overtale av veteranene i drosjeselskapet til å stille, og denne gangen som styreleder.

Nektet å godkjenne innkallingen

Dag Skramstad

Dag Skramstad er valgt inn som nytt styremedlem.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Det var hektisk møteaktivitet før generalforsamlingen. Mange andelseiere hadde møtt opp for å kunne si sin mening.

Da Drammen Taxi opprinnelig skulle ha ekstraordinær generalforsamling for to uker siden, nektet andelseierne å godkjenne innkallingen. Derfor ble den utsatt i to uker til i kveld.

Turbulent tid

Drammen Taxi har vært gjennom en turbulent tid. Tillitsvalgte har trukket seg fra vervene sine, Arbeidstilsynet har politianmeldt selskapet fordi ansatte har følt seg truet på jobb. Mange har vært sykemeldte, og flere ansatte har sagt opp jobbene sine.

I tillegg er det kommet flere hundre klager på pasienttransport som kjøres på oppdrag fra sykehusene. Nå sier selskapet at de ikke har kapasitet til å behandle alt. Det er bestemt at mange av klagene skal legges til side.

Holst håper det roer seg nå

– Jeg håper vi skal få mer ro i selskapet enn det vi har hatt. Det virker som det blir et bra styre. Jeg kjenner noen av dem fra før, sier den nye styrelederen, Bjørn Holst.

– Det er på en måte veteranenes tilbakekomst. Selv startet jeg i 1986 og har vært der siden.

Holst forteller det ikke skal være noen tvil om at det nye styret ønsker å rydde opp i uroen og alle avvikene.

Den nye styrelederen mener han skal kunne samarbeide bra med den nye daglige lederen; Odd-Ivar Gjersvik.

– Jeg kjenner ham ikke, men han virker som en ryddig mann. Jeg er sikker på at det samarbeidet skal gå bra, sier Holst.

Ryddejobb å gjøre

Odd-Ivar Gjersvik, daglig leder i Drammen Taxi

Odd-Ivar Gjersvik, daglig leder i Drammen Taxi.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Når politiet nå snart er ferdig med etterforskningen av anmeldelsen fra Arbeidstilsynet, kan det føre til at selskapet blir bøtelagt. Men det kan også hende at enkeltpersoner blir stilt til ansvar for det Arbeidstilsynet mener er grove brudd på arbeidsmiljøloven.

Den nye sjefen i Drammen Taxi, Odd-Ivar Gjersvik, har en del å gjøre for å skape ro i selskapet. Den nye styrelederen og styret skal nå hjelpe Gjersvik med nettopp det.

Har en plan fremover

Gjersvik forteller at han allerede har lagt en plan for hvordan Drammen Taxi skal håndtere problemene de har hatt.

– Vi har begynt kartleggingen av de psykososiale problemene blant de ansatte. Dette gjør vi sammen med bedriftshelsetjenesten. Den andre delen har med hvordan vi utfører vår jobb på. De ansatte skal kurses i tjenesteutførelse og punktlighet, og første kursdag er 21. november, forteller Odd-Ivar Gjersvik.