Hopp til innhold

Arbeiderpartiets gruppeleder vil ha full opprydding i taxibråk

Arbeiderpartiets gruppeleder i Drammen bystyre ber nå fylkespolitikerne om å ta tak i bråket rundt Drammen Taxi.

Masud Gharahkhani

- Alle bedrifter skal følge norsk lov, og innbyggerne skal ha et taxitilbud som fungerer, sier Masud Gharahkhani (Ap).

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Som folkevalgt er jeg opptatt av to ting: Alle bedrifter skal følge norsk lov, og innbyggerne skal ha et taxitilbud som fungerer, sier Masud Gharahkhani, som er gruppeleder for Arbeiderpartiet i Drammen bystyre.

Drammen Taxi
Foto: Knut Skyllingstad / NRK

– Derfor har jeg snakket med våre folk i fylkeskommunen, som har ansvaret for løyvepraksisen. De må sette dette på den politiske dagsorden, for å vise at dette er noe som bekymrer oss, og at det må få en løsning snarest mulig.

– Kan føre til dårligere taxitilbud

– Hvis man ikke får løst denne utfordringen så fort som mulig, så kan det føre til at vi får et redusert taxitilbud i byen. Da går det utover innbyggerne, og det kan vi ikke akseptere. Vi må få til en god løsning, både for de ansatte og for taxinæringen, sier Gharahkhani.

– Hva mer kan dere gjøre enn å kontakte fylkeskommunen?

– Jeg ser jo at det er store kommunikasjonsutfordringer, på flere hold. Vi må få til en dialog, og det er det jeg er opptatt av. Dette er viktig for omdømmet til taxinæringen i byen, sier han.

Masud Gharahkhani

- Det er viktig for omdømmet til taxinæringen å få ryddet opp i denne saken, sier Masud Gharahkhani.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Et kraftig signal

Høyres stortingsrepresentant Anders Werp sier at Arbeidstilsynets anmeldelse av Drammen Taxi er et kraftig signal.

Også Masud Gharahkhani mener at anmeldelsen sier noe om alvoret i situasjonen.

– Jeg kjenner ikke til alle detaljene, men jeg skjønner jo at det er alvorlig når Arbeidstilsynet velger å gå til en anmeldelse. Da er det viktig for meg også å sette fokus på dette i de politiske organene.

– Arbeidstilsynet beskriver noe de kaller et «trusselbilde» ved Drammen Taxi. Firmaet er anmeldt til politiet for ikke å ha håndtert dette godt nok. Hva synes du om at et firma som har slike anklager rettet mot seg driver med persontransport?

– Det er ingen tvil om det, at når Arbeidstilsynet velger å anmelde noe, så er det mye alvor i det, sier Gharahkhani.

– Taxibransjen har et ansvar for å sørge for persontransport også for det offentlige, enten det er skolebarn, eller det er syke som skal på et sykehus eller sykehjem. Hvis ikke vi får løst dette så fort som mulig, så kan dette få konsekvenser for transporttilbudet til veldig mange innbyggere.

– Fra offentlig side må vi være opptatt av at det skal være et tilbud med kvalitet og trygghet. Derfor vil jeg ha dette på den politiske dagsorden nå, sier Gharahkhani.

Vil ha møte med Drammen Taxi

Fylkesordfører Morten Eriksrød (H) har også fulgt omtalen taxinæringen har fått de siste dagene med bekymring.

Fylkesordfører Morten Eriksrød

Fylkesordfører Morten Eriksrød (H) vil be om et møte med Drammen Taxi.

Foto: Jonas Rydén / NRK

– Vi har jo registrert omtaler om at det er tidvis utrivelige forhold. At Arbeidstilsynet er tungt inne i Drammen Taxi, det er en alvorlig sak – selvfølgelig.

Nå vil Eriksrød undersøke saken nærmere, og kommer til å be om et møte med Drammen Taxi.

– Da vi hadde saken ute til høring for to år siden - altså om antallet løyver og så videre – så var det i all vesentlighet positive tilbakemeldinger. At vi nå ser at det er forhold i Drammen Taxi som skaper dårlig arbeidsmiljø, er alvorlig, men det er altså først og fremst en sak for Arbeidstilsynet, sier fylkesordføreren.

– Kan dette ende med at løyver vil bli inndratt?

– Det vil jeg ikke foregripe. Vi møter med et åpent sinn. Jeg vil snakke med Drammen Taxi, og høre hva de har å si om situasjonen, sier Eriksrød.

NRK har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med Asif Khalil, som er daglig leder og styreleder i Drammen Taxi. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Anmelder Drammen Taxi.

Drammen Taxi anmeldes