Hopp til innhold

Har spilt ulovlig hele sesongen

Hønefoss-keeper Steve Clark har spilt nesten en halv sesong uten å ha nødvendige tillatelser.

Hønefoss-keeper Steve Clark

Hønefoss-keeper Steve Clark har spilt ulovlig hele sesongen.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Vi har brukt de siste dagene til å nøste opp i dette, sier Per Christian Balke, daglig leder i Hønefoss.

Klubben ligger på 6. plass i eliteserien, etter blant annet å ha spilt 1-1 hjemme mot regjerende mester, Molde, i siste runde før fotballferien.

Fikk ny kontrakt i januar

– Fra det vi har funnet ut til nå, ser det ut til at Steve Clark fikk ny kontrakt fra 1. januar i år. Og da den ble laget ble det dessverre ikke søkt om arbeids- og oppholdstillatelse i samme øyeblikk, sier Balke.

Siden da har det også vært skiftet daglig leder i Hønefoss, og kontrakten har ikke blitt gjennomgått noe mer, forklarer Balke. Administrasjonen har tenkt at keeperen har hatt en gyldig kontrakt.

– Men det er det samme hvordan dette har oppstått. Det er klubbens ansvar å ha dette på det rene, og her har vi begått en feil, sier Balke.

Clark har hatt en god sesong mellom stengene til Hønefoss, og med bare ni baklengs har laget, sammen med Rosenborg, sluppet inn færrest mål i ligaen.

– Det er dumt at det blir som det blir, for Clark tilfredsstiller alle krav for å få fornyet arbeids- og oppholdstillatelse, sier Balke.

Yngve Haavik

– Det er ingen tvil om at det er et brudd på reglene, sier Yngve Haavik i NFF.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.

Ingen tvil om at det er et brudd

– Dette er først og fremst en kjedelig sak for spillere og klubb, sier Ynge Haavik, informasjonsrådgiver i Norges fortballforbund (NFF).

Samtidig slår han fast:

– Det er ingen tvil om at det er et brudd på kampreglementet. Der står det at alle spillere må ha lovlig oppholdstillatelse for å spille i Norge.

Haavik sier at han ikke ønsker ikke å spekulere i hva slags straff Hønefoss eventuelt kan vente seg for bruddet på reglene.

– Nå må påtalenemda ta stilling til om det skal opprettes sak for doms- og sanksjonsutvalget. Påtalenemda er en uavhengig nemd som tar stilling til påtale eller ikke, og nettopp derfor er det viktig for oss å ikke spekulere i dette, sier han.

Haavik kan heller ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før saken behandles.

Spiller ikke cupkamp i dag

I dag fikk klubben vite at nye tillatelser er innvilget, men keeperen er likevel ikke med til Hønefoss' cupkamp mot Mjøndalen i dag.

Ifølge VG Nett måtte NFF i 2009 behandle en lignende sak. Da var det daværende Fredrikstad-spiller Kasey Wehrman som hadde spilt uten oppholds- og arbeidstillatelse i to sesonger.

Utvalget som så på mulige sanksjoner da, var i tvil om poengtrekk ville være naturlig, men falt til slutt ned på å bøtelegge klubben med 150.000 kroner.