Hopp til innhold

Lundteigen utfordres av sine egne

Per Olaf Lundteigen vil gjerne fortsette som stortingsrepresentant for Senterpartiet, men får kamp fra Sp-ere i Buskerud.

Per Olaf Lundteigen

Kan det være siste periode på Stortinget for Per Olaf Lundteigen?

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

– Det synes jeg er helt naturlig. Det er fint at flere sier ifra om at de kunne tenke seg å stå på Senterpartiets liste, og at de vil stå øverst på denne listen, sier Lundteigen til NRK.

Vet at han er kontroversiell

Føler du at noen vil bli kvitt deg?

Per Olaf Lundteigen på gården

Per Olaf Lundteigen hjemme på gården.

Foto: Knudsen, Knut Erik / VG

– Nei, det er en naturlig del av en nominasjon med en levende debatt i partiet om hvem som er best egnet til å fronte Sp i den kommende stortingsperioden, sier Lundteigen.

Drammens Tidende skriver at flere i Buskerud Sp ønsker fornyelse av partiets eneste representant på Stortinget. Lundteigen har sittet der i de to siste periodene, samt fra 1997 til 2001.

Han skjønner til dels at han er kontroversiell innad i partiet.

– Jeg ser på meg selv som en politisk nydyrker, en som kommer med svar på de nye utfordringene. Og det er enkelte ganger smertefullt å legge gamle løsninger til side. Men det må man gjøre for å skape et godt samfunn, sier Lundteigen til NRK.

– Jeg er klar til å engasjere meg fortsatt, og vise Sps grønne farge i det politiske landskapet.

– Klarer å sette dagsorden

Ifølge Drammens Tidende peker flere på at Harald Buttedahl er en aktuell kandidat til å overta stortingsvervet, dersom de får nok stemmer. Buttedahl er i dag statssekretær i Landbruks- og matdepartementet.

Leder i nominasjonskomiteen i Buskerud Sp, Kari Ask, ønsker ikke å spekulere i andre kandidater enn Lundteigen.

– Det er ikke uvanlig at det blir kamp i partiene når det gjelder nominasjoner, så vi må kjøre de riktige prosessene og ta det derfra. Han er er markant politiker som klarer å sette ting på dagsorden.

Tror du det kontroversielle ved deg - som noen mener - har noe å si for det som skjer?

– Ja, det er klart. Når man har klare meninger, så er det noen som er enige og noen som er mindre enige, sier Lundteigen.