Hopp til innhold

Feiret milliongave med fruktfest

Miljøverndepartementet vil øke vår kunnskap om de fire store rovdyrene, og har bevilget tre millioner kroner til arbeidet.

Bjørneparken

I Bjørneparken i Flå ble det feiret med frukt da nyheten om at kommunen får tre millioner kroner av Miljøverndepartementet.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Det ble feiret med frukt i Bjørneparken i Flå onsdag da det ble kjent at kommunen får tre millioner kroner av Miljøverndepartementet.

Hensikten med tilskuddet er å øke kunnskapen om rovdyr blant folk flest.

– Dette er kjempemoro. Vi har jobbet med dette i et par år nå, og vi ble kjempeglade i går da vi fikk høre nyheten, sier ordfører i Flå kommune, Tor Egil Buøen.

– Positivt signal

Knut Erik Jetlund

Prosjektleder ved Rovdyrsenteret, Knut Erik Jetlund.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Pengene blir jevnt fordelt mellom Norges Jeger og Fiskerforbund, Statens naturoppsyn og til utbygging av et rovdyrsenter på Bjørneparken i Flå.

Prosjektleder ved Rovdyrsenteret, Knut Erik Jetlund jubler over pengegaven.

– Det er fantastisk, både fordi det er mye penger, men ikke minst fordi det er et svært positivt signal fra myndighetene, og en tillitt til det prosjektet som vi er inne i, og som snart blir etablert i form av sannsynligvis Norges første rovdyrsenter på den måten vi skal etablere det, sier Jetlund.

På 500 kvadratmeter skal man kunne få vite alt om de norske rovdyrartene, før man kan gå ut i parken og få oppleve dem på nært hold.

Mange myter

Erik Solheim

Miljøvernminister Erik Solheim.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

– Vet vi for lite om rovdyr?

– Ja, jeg tror det. At vi vet for lite om dem, er noe som avspeiler seg i debatten. Det er en del myter ute og går, og det er frykt. Det er viktig for oss å ta tak i, sier Jetlund.

Miljøvernminister Erik Solheim mener det er viktig å øke kunnskapen om rovdyrene våre.

– Stortinget har nå vedtatt at vi skal ha alle de fire store rovdyrene, ulv, jerv, gaupe og bjørn i Norge. Da er det viktig at befolkningen også venner seg til å leve med rovdyrene, og hvordan vi forholder oss dersom vi møter et rovdyr ute i naturen, sier Solheim.

Flere nyheter fra NRK Buskerud