Hopp til innhold

Jordras i Flå i natt

Fire hus er evakuert etter et jordras i Flå. Så langt er det ikke klart hvor stort raset er.

Jordras i Flå

Ordføreren i Flå Tor Egil Buøen står foran deler av jordraset.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Fire hus og sju personer er evakuert etter et jordras i Flå i natt. Selv raset skjedde to kilometer fra Flå, på andre siden av elven i forhold til riksvei 7.

Politiet fikk melding om raset klokken 01.30.

– En beboer hørte voldsom buldring, og skjønte raskt at det var et ras. Han skal også ha sett en stor stein stanse ikke så langt fra ett av husene, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Thov Thorsrud.

På grunn av mørket har de ennå ikke fått oversikt over hvor stort raset er. I løpet av morgentimene skal eksperter fra NGI undersøke rasområdet. Store nedbørsmengder de siste dagene er årsaken til raset.

Vet ikke hvor stort raset er
Jordras i Flå

Slik ser deler av raset ut.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Like etter at meldingen kom inn, reise lensmannen i Flå sammen med brannvesenet til området for å se hvor store ødeleggelsene var. Imens ble ambulanse satt i beredskap.

Togleder ble også varslet, slik at ingen tog passerte før situasjonen var avklart.

– Vi vet ikke hvor stort område som er rammet av raset. Det førte til litt problemer for Bergensbanen i natt, men der skal det være ryddet, og det er ikke lenger problemer for togtrafikken, sier Thorsrud.

På hotell

Etter cirka en halv time på stedet ble det bestemt at alle beboerne i det rasutsatte området skulle vekkes for å få dem vekk fra stedet inntil det ble lyst.

– Etter 1,5 time var syv beboere fra fire hus evakuert. Alle de evakuerte ble sendt på hotell i Flå, opplyser politiet.

Etter at eksperter fra NGI har vurdert faren for nye ras, kan de flytte hjem igjen. Det er så langt ikke registrert skade på personer eller bebyggelse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.