Hopp til innhold

Har tatt fram gitaren igjen

Hellbillies-vokalisten ble hardt skadet i sommer.

Aslag Haugen i Hellbillies
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hellbillies-vokalist Aslag Haugen må trene opp stemmen igjen etter den stygge ulykken i sommer. På grunn av lang tids sykemelding må han nå gå til logoped for å trene opp musklene i halsen.

Les mer: - Scenen var ikke sikret

Det var natt til 4. juli at Haugen fikk alvorlige brudd i nakken og i begge håndleddene da han falt fra scenen under Skipagurra-festivalen.

Vanskelig å synge

Til NRK forteller han at det har vært en tøff periode, men at han ser framskritt.

- Det er svært vanskelig å synge konstant i to timer, derfor må jeg nå trene opp stemmen min igjen, sier han.

Les også: - Jeg har hatt griseflaks

Mandag hadde han sin første time hos logoped. Samtidig var han hos legen og fikk beskjed om at han er sykemeldt ut november. Det betyr at det kommer til å ta lang tid før Hellbillies står sammen på scenen igjen.

Fatalt

Operasjonen etter ulykken kunne fått fatale konsekvenser for frontfiguren i Hellbillies.

Aslag Haugen hentes av ambulanse

Aslag Haugen ble skadet under Skipagurra-festivalen i sommer.

Foto: Raymond Hildonen

- De måtte legge stemmebåndene til side, for å komme ordentlig til i nakken. Hele muskulaturen er forandret. Derfor er det viktig nå i oppstarten at jeg ikke overanstrenger meg slik at jeg pådrar meg skader, sier Haugen til Dagbladet.

Har tatt fram gitaren igjen

- Det blir uansett ikke noe på denne siden av nyttår, men etter det vil vi begynne å jobbe sammen igjen, sier Haugen til NRK.

I fallet pådro Haugen seg både et brudd i nakken og i begge håndleddene. Nå har armene grodd fint, og artisten har tatt fram gitaren.

- Jeg har begynt å spille en del igjen, og regner med at armene kommer til å bli ett hundre prosent bra, sier en optimistisk Haugen.

Tar av kragen

Rett etter ulykken ble han fraktet til Ullevål universitetssykehus der de foretok den omfattende operasjonen.

- Kirurgene på Ullevål har vært fantastiske. Jeg var på kontroll for en uke siden, og nå kan jeg smått begynne å gå uten nakkekrage, selv om det kommer til å ta noen uker før jeg blir helt bra, sier han.

Hellbillies på Norwegian Wood.
Foto: Arne KRistian Gansmo / NRK