Hopp til innhold

Oppgitt over nok et innbrudd

Det er nøyaktig tre måneder siden forrige innbrudd i urmakerforretningen. - Noe må gjøres nå, mener innehaveren.

Innbrudd urmaker Hønefoss
Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Det har nesten blitt en vane å oppdage innbrudd for innehaver av Urmakerforretningen Nøklebye`s eftf. i Hønefoss, Morten Karlsen.

- Det er andre gangen på tre måneder. 15. juli var sist gang, så jeg begynner nesten å bli vant til det nå, sier en oppgitt innehvar til NRK. Du blir like frustrert hver gang det skjer,og en mister litt lysten til å drive videre, men en må bare bite tenna sammen.

Urmaker Morten Karlsen

Urmaker Morten Karlsen

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Urmakeren i Hønefoss sentrum er ikke alene. For tre dager siden slo tyver til i Tønsberg og stjal klokker for en million kroner. Innbruddet på Hønefoss skjedde på natten, men tyver har også slått til på dagtid som da ansatte ble truet med skytevåpen i Fredrikstad for under en uke siden.

Og lista er lang:

Morten Karlsen i Hønefoss vurderer nå drastiske ting for å hindre nye innbrudd i forretningen sin.

- Jeg har ikke lyst til det, og det vil ødelegge byen, men det ser ut til at det eneste som kan hjelpe er store innbruddssikre plater foran hele butikken, slik du ser fra utlandet. Jeg har som sagt ikke lyst til det, men alle innbruddene koster meg mye penger, så hvis politikerne ikke gjør noe med dette problemet så må en kanskje innse at pansrede plater er eneste løsningen.

Organisert

Politiet tror at det er organiserte kriminelle fra Øst-Europa som står bak også nattens innbrudd på Hønefoss.

- Dette er et grovt tyveri og er et stort problem over hele Norge. Sannsynligvis er det organiserte kriminelle fra Øst-Europa som også står bak dette innbruddet, sier Erik Solheim, politiførstebetjent ved Hønefoss politistasjon.

- Sitter på hver sin tue

Kan en stoppe denne bølgen av innbrudd i urmakerforretninger over hele landet?

- Nei, det tror jeg ikke, men en kan begrense det. En må få til en enhetlig bekjempelse av det, men jeg føler at politiet fremdeles sitter på hver sin tue. Vi må bli enda flinkere til å samordne etterforskningen og det må også komme tiltak fra sentralt hold med klare direktiver og ressurser, sier Solheim.

Klokker for 150000 kroner ble stjålet fra butikken i Hønefoss sentrum i natt.

- De har gått etter de aller dyreste klokkene og visste godt hva de ville ha, sier Morten Karlsen før han rusler inn i butikken igjen for å rydde opp nok en gang.

Innbrudd i urmakerforretning

Tyvene brøt seg inn i urmakerforretningen ved hjelp av en slegge.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Flere nyheter fra NRK Buskerud