Hopp til innhold

Pårørende har ikke råd til å komme

Dårlig råd gjør at mange pårørende fra Polen ikke kan reise til Norge for å være med sine nærmeste som er berørt av brannen.

First hotell i Drammen
Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

- Det er tydelig mange som vil dra hit, men som ikke har økonomi til det, bekrefter Dag Ebbestad som er pårørendekontakt i politiet.

Kommunen og politiet arbeider derfor nå med muligheten for en offentlig garanti, slik at familiemedlemmer likevel skal kunne komme hit.

Dag Ebbestad
Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

Vil hjem

Familier som tilhører den katolske menigheten i Drammen har tilbudt pårørende fra Polen husly. I alt har de husrom til ti personer. Tre personer har kommet til Drammen hittil, og en fjerde person er ventet i løpet av tirsdagen

Ebbestad forteller at de fleste av de 14 polakkene som nå bor på First Hotel i Drammen etter dødsbrannen mest av alt har lyst til å dra hjem til Polen, men at det ligger praktiske hindre i veien for det.

- Noen har for eksempel spurt oss om hvordan de skal reise. Bilene deres står på branntomta, men nøklene er forsvunnet i brannen, sier Ebbestad.

Han håper å finne en løsning på problemet sammen med det polske konsulatet.

- De har sagt at de kan bidra til at de berørte av brannen som trenger økonomisk hjelp til å reise hjem, skal få det, sier han.