Hopp til innhold

Giske gir Vikersund mer penger

Vikersundbakken får én million kroner ekstra til nye investeringer av kulturminister Trond Giske. Dermed blir Rødkleiva skjøvet ut i kulden.

Vikersundbakken
Foto: Idar Krogstad / NRK

Fra før har Stiftelsen Vikersund Hoppsenter fått tre millioner kroner til flomlysanlegg og utbedring av ny vei til stillaset.

- Det ble et litt dyrere prosjekt enn først beregnet. Derfor får de en million til, sier Trond Giske til NRK.

 Han sier at han med denne pengegaven ønsker å signalisere at Vikersundbakken er Norges viktigste skiflyvningsarena.

Foto: Sara Johannessen

- Det er norges nasjonalanlegg når det gjelder skiflygning. Det er ingen planer om å bygge noen annet. Så lenge vi har Vikersund, og det håper jeg er hvertfall til 2009, så skal vi satse på dette som nasjonalanlegg. Så får vi se hva som skjer etter 2009.

Hvor viktig er Vikersund?

- Det er klart at vi er en hoppnasjon. Skiflygning er det ytterste innenfor hoppsporten, så Vikersund er endel av vår nasjonale identitet rett og slett, sier kulturminister Trond Giske, som altså venter på skitingets avgjørelse om nytt nasjonalanlegg.

Luftslott

Men kulturministerens partikollega fra Drammen, stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen, er ikke i tvil. Skitingets vedtak om nasjonalanlegg i Rødkleiva blir ikke noe av.

- Det er ingen tvil om at Rødkleiva er et luftslott. Når Vikersund nå får hele fire millioner kroner blir det vanskelig å tolke det noe anderledes. Pengene skal brukes til utbedring for fremtiden. Jeg synes det er rart hvis idretten bevilger penger og har lyst til å satse på Vikersund. Derfor må vedtaket, som Skitinget har tatt om Rødkleiva, forandres neste år, sier Michaelsen.

 

Vikersundbakken
Foto: Idar Krogstad / NRK