Hopp til innhold

Se hva som skjedde på flyet

Ken-Thomas Johansen trodde flyvertinnen bare spøkte.

Se hva som skjedde da Ken-Thomas fløy på vei til Mehamn.

Ken-Thomas Johansen fikk seg en spesiell opplevelse på flyet. Foto: Anne-Lise Ekrem.

Ken-Thomas Johansen bor i Drammen, men skulle hjem til gamle trakter i Mehamn i Finnmark for å opptre på julebord. Han er profesjonell musiker og hadde med seg gitaren sin inn på flyet på vei fra Hammerfest til Mehamn.

– Da sier flyvertinnen til meg at du tar vel en trudelutt for oss oppe i lufta senere. Jeg trodde hun spøkte og sa at det kan jeg godt gjøre, det er ingen problem, sier Ken-Thomas til NRK.

– Aldri opplevd lignende

Etter en stund kom flyvertinnen bort til Johansen. Hun hadde med seg gitaren hans og ba han om å sette i gang opptredenen.

– Jeg ble veldig forferdet. Mange flyvertinner har tulla med meg og spurt om jeg tar en trudelutt oppe i lufta før, men det har aldri blitt noe av. Jeg har spilt i sikkert 25 år, men har ikke opplevd noe slikt.

Men Ken-Thomas reiste seg opp og framførte White Christmas til flypassasjerene som publikum.

– Det var en utrolig artig opplevelse for meg, og veldig sporty gjort av flyvertinna. Applausen var god, og mange av passasjerene kom bort til meg etterpå og sa det var et morsomt påfunn.

En av passasjerene som satte pris på konserten i lufta var Anne-Lise Ekrem, som filmet opptredenen.

– Det var veldig bra at flyvertinnen spurte om han kunne spille for oss, sier Ekrem.

Tilfeldigvis har faren til Johansen jobbet i Widerøe i over 35 år, noe som gjorde opplevelsen ekstra spesiell for musikeren.

– Det var like før vi fløy inn til hjemplassen min Mehamn, med "mitt" flyselskap, og jeg fikk underholde omtrent 3000 fot oppe i lufta, så dette er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier Johansen.

– Fantastisk musikkby

Musikeren fra Mehamn har bodd i Buskerud siden 2005, og sier han har tenkt å bo i Drammen i mange år framover.

– Jeg flytta til Drammen for å leve som profesjonell musiker, det var litt vanskelig i en liten bygd som Mehamnn med 700 innbyggere. Men Drammen er en fantastisk musikkby, sier Johansen.

I tillegg til at Drammen er et godt sted å jobbe som musiker, setter Johansen også pris på å bo i nærheten av et knutepunkt.

– Jeg er nesten blind og ganske avhengig av kollektivtrafikk, og derfor er det helt perfekt å bo i Drammen når man skal reise rundt i hele landet for å opptre, avslutter Johansen.