Hopp til innhold

Buskerud ga nesten 11 millioner

– Vi er dypt takknemlige. Det sier aksjonsleder i Buskerud og Vestfold, Line Vettestad etter helgens TV-aksjon.

Line Vettestad

Aksjonsleder i Buskerud og Vestfold, Line Vettestad er veldig godt fornøyd med Buskeruds bidrag til årets TV-aksjon.

Foto: Anette Dotseth Stensholt / NRK

Dagen etter dagen sitter en sliten, men takknemlig aksjonsleder for TV-aksjonen 2014, Line Vettestad.

– Det er masse penger og mange liter vann. Og det er en veldig god innsats fra mange mennesker som har gjort dette mulig.

– Nå er det først og fremst Kirkens Nødhjelp som skal bruke disse pengene til sine vannprosjekter i de åtte landene som er valgt ut. Det går på å borre og rehabilitere brønner, samle opp regnvann, og egentlig alt som kan bidra til å gi vann.

Mange dugnadstimer

Totalt har det blitt samlet inn nær 240 millioner kroner på landsbasis. I Buskerud ble det samlet inn 10,8 millioner kroner, og det er en liten nedgang fra fjoråret, sier Vettestad.

– I Buskerud så har vi en liten nedgang på cirka 400 000 kroner totalt. Men i dag så skal alle bare være lykkelig, for vi har tross alt gitt 10,4 millioner kroner.

– Det er så mange som har jobbet for den summen, og lagt ned både dugnadstimer, og meter når man har gått som bøssebærer.

Størst nedgang i Drammen

På landsbasis gav folk i snitt rundt 47 kroner. Innbyggerne i Nes var de i Buskerud som ga mest, der ga hver person i gjennomsnitt 78 kroner. Lavest i Buskerud ligger Nedre Eiker der snittet var 28 kroner og i fylkets største by, Drammen, ble det ikke gitt mer enn 33 kroner per innbygger.

– Jeg har ikke fått analysert tallene, men den som går mest ned og utgjør den større summen er Drammen. Det er litt skummelt når en by går ned, for da blir det fort store summer.

– Vi har tydeligvis ikke klart å bevege næringslivet i Drammen som vi klarte i fjor.

Les: Sjekk din kommune!

Savner bidrag fra næringslivet

Tidligere år har mangel på bøssebærere vært et problem for Buskerud, men ikke i år, forteller Vettestad.

Bøsser 2014

Bøssebærerne gjorde en god innsats i årets aksjon.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

– I år fikk vi fylt opp med bøssebærere i siste liten, så det har vært nok av de over hele linja. Bøssebeløpet er så å si likt med fjoråret, så uten å ha analysert tallene, så kan vi vel si at vi trenger litt mer hjelp fra næringslivet.

– Vi har jobbet en god del mot de fleste næringslivsorganisasjoner i kommunene, og i noen kommuner har de vært kjempeflinke. I for eksempel Ringerike, Hole og Kongsberg så har ordførere og næringsliv jobbet på spreng.

Kan fortsatt gi

Dersom man ikke fikk gitt penger i år, men fortsatt ønsker å bidra er det ikke for sent, sier Vettestad. Både privatpersoner og næringsliver har fortsatt mulighet til å gi penger.

Les: Gikk du glipp av bøssa? Slik gir du nå

– Det er ikke for sent, man kan gå inn på giverstafett.no og gi det man har lyst til. Den kommer til å være åpen en stund til, så har man tenkt at man skulle gitt litt så har man fortsatt muligheten.

– Privatpersoner kan selvsagt også gi penger, og da kan de gå inn på våre nettsider, så finner de alle de ulike givermåtene der.