Hopp til innhold

Mot rekordomsetning

Det er mye å gjøre på turisthyttene i påsken.

Tuva turisthytte

På Tuva turisthytte har de hat mange gjester i påsken.

Foto: Tuva turisthytte / Privat

Turisthytter i Sør-Norge melder om stor pågang i påsken. Det er gode skimuligheter på fjellet, og det er strålende vær. På Tuva Turisthytte på Hardangervidda har de hatt mye å gjøre de siste dagene.

– Vi har 20 senger, men hadde 68 overnattingsgjester en natt tidligere i uken. Men jevnt over har det ligget på rundt 30–40 gjester hver natt, sier Aileen Flatåker som er vertinne på turisthytta.

– Folk er blide

Hun er imponert over gjestenes tålmodighet.

– Når vi har så mange gjester, så blir det jo en del kø. Men folk er blide og fornøyde, sier Flatåker.

Også på Haukeliseter fjellstue har de stor pågang i påsken. Alle rom er booket, og det har vært svært mye å gjøre for de ansatte.

– I natt hadde vi 150 gjester, og det er mange folk her. Men vi har plassgaranti, og rer opp flere senger eller madrasser dersom det trengs, sier resepsjonist Emma Hansson.

Mange nyter finværet

Det er tydelig at det er mange som er ute og nyter finværet og benytter dagen til å gå en lengre skitur. På Prestholtseter ved Hallingskarvet går det mot rekordomsetning.

– Her har det vært fullt kjør hver dag i påsken, og i dag regner jeg med at det blir ekstra mye å gjøre, sier daglig leder Gunn Kristin Øen Uthus som er daglig leder på fjellkafeen.