Hopp til innhold

Dette skiltet lyver

Ved hjelp av spraybokser har begrepet høstfarger her fått en helt ny betydning.

Graffiti

Det er ikke bare skrivefeilen på plakaten i øynene ...

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Kreative mennesker bevæpnet med spraybokser fikk nylig utfolde seg fritt og kunstnerisk på Nøtterøy. To store vanntanker på toppen av Teieskogen har lenge vært et attraktivt mål for taggere og "veggskriblere" (som er ordbokas definisjon av graffiti), til irritasjon for mange.

Men lørdag 20. september lot kommunen forbud være forbud - og dermed strømmet det graffiti-kunstnere til fra hele landet. Ifølge Tønsbergs Blad hadde til og med kunstnere fra Milano tatt turen til Teieskogen.

Graffiti

Et fargerikt skue ved inngangen til turområdet.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Vandaler eller kunstnere?

Er graffiti hærverk eller kunst? Det er et tema som har vært diskutert i det vide og det brede. Trolig siden de gamle egyptere drev med noe tilsvarende, - eller da enkelte fant det for godt å karve tegn og bokstaver i stein, såkalte runeinnskrifter.

Kommunen sa ja

Det noe spesielle galleriet som ble åpnet i Teieskogen ligger på terskelen til et svært populært turområde, og en del har ergret seg over at de to vanntankene der har vært utsatt for både skriblerier og andre mer eller mindre fantasifulle uttrykk.

Men så sa altså Nøtterøy kommune ja til graffiti, og resultatet er blitt både fargerikt og originalt. Flere av veteranene innen graffitimiljøet her i landet har satt sine signaturer under de såkalte pieces, som graffitikunstnerne selv kaller dem.

Sprayboks eller høstløv

Det hele kan altså beskues og eventuelt beundres på vanntankene rett opp for Teiebanen. Så får de kommende dagene vise om graffitien kan hamle opp med naturens eget høstlige fargespill.

Graffiti

Graffitikunstnere fra hele landet deltok i utsmykningen av de to vanntankene.

Foto: Jan Gulliksen / NRK