Hopp til innhold

Disse skal styre Nord-Trøndelag

Tirsdag ettermiddag ble det klart hvem som skal representere Ap, H, V og KrF i fylkesrådet i Nord-Trøndelag.

Fylkesrådet i Nord-Trøndelag
Foto: NTFK, Høyre, Levanger kommune, Val vgs.

Det blir et kollegium på seks personer, der Arbeiderpartiets Alf Daniel Moen og Susanne Bratli fortsetter.

I tillegg får de med seg partikollega Anne Marit Mevassvik, samt Tor Erik Jensen fra Høyre, Anniken Kjær Haraldsen fra Venstre og Johannes Sandstad fra KrF.

Rådet skal velges når det nye fylkestinget har konstituerende møte i morgen.

Alf Daniel Moen (57) leder fylkesrådet og har et særskilt ansvar for arbeidsgiverpolitikken. Han er skogarbeider av yrke. Alf Daniel Moen kommer fra Hegra i Stjørdal kommune. Han representerer Arbeiderpartiet. Han ble innvalgt i fylkestinget i 2003 og ble leder for fylkesrådet som har fungert i perioden 2003 – 2007. Moen er tidligere ordfører i Stjørdal.

Susanne Bratli (41) blir nestleder i fylkesrådet, og fylkesråd med ansvarsområde regional utvikling, næring og internasjonale spørsmål. Bratli er bosatt i Steinkjer kommune, men er oppvokst i Namsos. Hun representerer Arbeiderpartiet. Bratli ble innvalgt i fylkestinget i 1995 og har vært medlem siden. Den siste perioden har hun vær fylkesråd for samferdsel, næring og miljø. Bratli har vært ordfører i Overhalla.

Anne Marit Mevassvik (41) blir fylkesråd med ansvar for utdanningssektoren. Hun har arbeidet med skoleutvikling for Midtre Namdal region. Mevassvik kommer fra Overhalla. Hun representerer Arbeiderpartiet. Anne Marit Mevassvik er ny i fylkestinget fra i høst. Hun har den siste perioden vært varaordfører i Overhalla.

Tor Erik Jensen (57) blir fylkesråd med ansvar for samferdselsspørsmål, økonomi og regional planlegging. Jensen er tidligere yrkesoffiser. Han kommer fra Steinkjer. Jensen representerer Høyre. Han har vært første varamedlem til fylkestinget i to perioder. Jensen er tidligere varaordfører i Steinkjer i åtte år.

Johannes Sandstad (58) blir fylkesråd med ansvar for miljø, helse og fornying. Han er rektor ved Val videregående skole i Nærøy. Sandstad representerer Kristelig Folkeparti. Sandstad sitter i kommunestyret i Nærøy. Han har tidligere vært medlem av kommunestyre og formannskap i Levanger kommune, og møtt som vararepresentant på Stortinget.

Annikken Kjær Haraldsen (37) blir fylkesråd med ansvar for kultur, inkludering og samiske spørsmål. Hun er gårdbruker og bosatt i Levanger. Kjær Haraldsen representerer Venstre. Hun var medlem i fylkestinget i perioden 2005 – 2007, og er for tiden gruppeleder for Venstre i kommunestyret i Levanger.