Kjersti Østgaard Buaas

Kjersti Østgaard Buaas slo gjennom i halpipen i 2001 og kom nesten på pallen i OL i Salt Lake for fire år siden.

Kjersti Østgaard Buaas ble nr. 4 i halfpipe i OL i Salt Lake

Snøbrettkjøreren fra Trondheim ble junior-verdensmester to ganger i 2001, både i mesterskapet i regi av FIS (Det internasjonale skiforbundet) og i mesterskapet til ISF (Det internasjonale snøbrettforbundet). Hun fikk dessuten kongepokal som norsk mester og var eneste kvinne i den prestisjetunge turneringen The Arctic Challenge.

I OL i Salt Lake ble det en flott 4. plass, og siden den gang har hun vært i den internasjonale tippen i snøbrett. I verdenscupen har hun to 1. plasser, en 2. plass og em 3. plass.

Skadet
I desember ble Kjersti Østgaard Buaas skadet under trening i Canada. Hun pådro seg et brudd i et ben i fotbladet, og kunne ikke trene igjen før i slutten av januar.

Målet i OL er først finaleplass og deretter medalje. Bruddet i foten kjenner hun ingen ting til, det betyr at hun kan satse alt i OL-konkurransen.

– Jeg har mistet litt oppkjøring, men føler jeg kan ta alle triksene jeg kan i konkurranse. Jeg driver og kjører meg opp igjen nå, og selv om jeg har litt igjen, tror jeg at jeg rekker det til, sier Buaas.